Üzemeltető: Blogger.

Kipróbáltam: bőrdiagnosztika az Yves Rocherrel


Tavasz óta egy újfajta szolgáltatás érhető el az Yves Rocher márkaüzleteiben, ez pedig a bőrdiagnosztika, amiről kicsit bővebben mesélek is most nektek.

A szolgáltatás teljesen ingyenesen elérhető (kb 10 percet vesz igénybe), és nem jár vásárlási kötelezettséggel sem. Némi arctisztítás után öt különböző területet néznek meg, ezek a következők: bőrfelület textúrája, pigmentáció, faggyútermelés, hidratáltság, feszesség - ezeket különböző betűkkel és százalékkal osztályozzák (A/B/C, ahol az A a legjobb). Ezeket az értékeket belevezetik egy kis füzetkébe, amit magatokkal vihettek. A bőrdiagnosztikát 1-2 hónap múlva újra elvégezve látszani fog, hogy javult-e a bőrötök állapota (ehhez a márka ajánlani fog különböző arcápolási termékeket a kapott eredménynek megfelelően).

Az én bőrömnél leginkább a faggyútermelés volt a gond (a T-vonal zsírosabb, az orcák és a szem környéke szárazabb), illetve a hidratáltság is hagyott némi kívánnivalót maga után - aminek viszont nagyon örültem, az az volt, hogy a pigmentáltságra a bőröm A-t kapott, azaz látszik, hogy tényleg védem az arcbőröm az UV fény káros hatásaitól.


A termékek, amiket nekem ajánlottak, a következők voltak: Sebo Vegetal arcradír (faggyútermelés csökkentése), Hydra Vegetal tonik (mattítás, pórusösszehúzás), Hydra Vegetal nappali arckrém (hidratálás), illetve Elixir Jeunesse arcmaszk (szintén hidratálás), amiket használva összességében ténylegesen javult a bőröm állapota: egységesebb textúrát kapott, mattabb és puhább lett.

| Sebo Vegetal arcradír | Ár: 2.790 Ft | Kevert és zsíros bőrre
Ez az arcradír a faggyútermelésen hivatott segíteni. Kicsit érdekes, agyagos illata van (valószínűleg ez a benne lévő balkai púder lehet). Parabén, szilikon és ásványi anyag mentes. Az állaga leginkább egy krémes arclemosóra hasonlít, inkább csak elszórtan találhatóak benne radírozó szemcsék, amik leginkább a homokra emlékeztetnek. A radírozó hatását a ritkásan elszórt darabkák miatt kevésbé érzem hatékonynak, lehetne egy kicsit erősebb is.

| Hydra Vegetal tonik | Ár: 2.790 Ft | Normál és kevert bőrre
Ez a tonik nagyon hamar a kedvenc termékemmé vált: sminklemosóként és tonikként is funkcionál, valamint felfrissíti az arcbőrt. Az előbbiként kevésnek érzem a hatását, azonban a micellás vizem után nagyon jól esik átmosni vele az arcom. Hidratálja és szó szerint felpezsdíti a bőröm, a bőrképem pedig sokkal mattabb és egységesebb lesz a használata után. Ásványi olaj, színezék, parabén és alkoholmentes termék.


| Hydra Vegetal nappali arckrém | Ár: 3.990 Ft | Normál és száraz bőrre
A krém egy gazdagabb állagú hidratáló, minimálisan vizes illattal (ez egyébként a termékcsalád többi termékét is jellemzi). Gyorsan és könnyen felszívódik, nem hagy ragacsos utóérzetet, sminkalapként is jól megállja a helyét. Ha száraz a bőrötök, ez a krém jól jöhet, mert a gazdag állaga jó táplálást ad a szomjas arcbőrnek.

| Elixir Jeunesse arcmaszk | Ár: 5.990 Ft | Minden bőrtípusra
Erről az arcmaszkról már írtam nektek az előző, Elixir Jeunesse termékeket bemutató poszt kapcsán, alább olvashatjátok:

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ez az arcmaszk lett a kedvenc termékem az Elixir Jeunesse termékcsaládból (na jó, talán vetekszik a sminklemosó kesztyűvel), szintén zselés állaga van, minimális illattal. 5-10 percig kell fent hagyni (nem szárad meg, nem keményedik meg), majd lemosni. A használata után sokkal élettel telibbnek és puhábbnak érzem a bőrömet, tényleg olyan, mintha új erőre kapott volna, főleg ha egy alapos arcradírozás után használjuk.

Ti próbáltátok már a bőrdiagnosztikát a márka üzleteiben?