Üzemeltető: Blogger.

Levegő a bőrödnek - Yves Rocher Elixir Jeunesse termékcsalád


Pár hónappal ezelőtt az Yves Rocher meglepett a legújabb (illetve inkább megújult) Elixir Jeunesse termékcsaládjuk egy részével, ami megpróbálja felvenni a kesztyűt az arcbőrt ért káros hatásokkal (Uv sugárzás, légszennyezettség, fáradtság, stressz) szemben. A mai bejegyzésben ezen termékek egy részét szeretném megmutatni nektek. 

| Ajánlott bőrtípus: normál-kombinált
| Kiszerelések: arcmaszk: 75 ml, arckrém: 50 ml, arclemosó: 200 ml
| Beszerezhetőség: Yves Rocher márkaboltok, vagy online


A csomagban lapult egy sminkeltávolító kesztyű (mind közül a legizgalmasabb szerintem), egy micellás arclemosó zselé, egy nappali arckrém és egy detoxikáló arcmaszk - így a termékcsalád egy kisebb részét nyílt alkalmam kipróbálni (van még szemkörnyékápoló, fényvédő, éjszakai arcápoló, és egy szérum is).


| Micellás arclemosó zselé | Ár: 2.690 Ft
Ez a zselé használható szemre és arcra is egyaránt, akár sima lemosóként, akár sminklemosóként. Pattintós kupakkal, adagolóval rendelkezik, az állaga pedig nagyon érdekes: nagyon folyékony, ugyanakkor mégis zselés - érdemes óvatosan a vattára csöpögtetni. Minimális "zöld" illata van, a legfontosabb összetevője pedig az aphloia kivonat (illetve nem csak ennek, hanem mindegyik terméknek). A sminklemosó hatásával nem vagyok teljesen megelégedve, nem hoz le maradéktalanul mindent (én erre jobban szeretek sima micellás vizet használni), a bőröm azonban nagyon szereti ezt a lemosót, puhának és tisztának érzem utána.


| Nappali arckrém | Ár: 6.990 Ft
Talán azt mondanám, hogy ennek az arckrémnek van a legerősebb illata az összes termék közül. Szintén könnyed, zselés állaggal rendelkezik, emiatt télre ajánlott alá egy kevésbé testes szérum. A használata után nem húzódik az arcbőröm, és a  T vonalban inkább zsírosabb, az orcákon szárazabb részeken is elég volt a hidratálóereje. A micellás arclemosóval és maszkkal használva nagyon kellemes, rugalmas tapintást adott, anélkül hogy szárított, irritált, vagy pattanásokat okozott volna. Az ajánlott korosztály: 25-45

| Méregtelenítő arcmaszk | Ár: 5.990 Ft
Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ez az arcmaszk lett a kedvenc termékem a termékcsaládból (na jó, talán vetekszik a sminklemosó kesztyűvel), szintén zselés állaga van, minimális illattal. 5-10 percig kell fent hagyni (nem szárad meg, nem keményedik meg), majd lemosni. A használata után sokkal élettel telibbnek és puhábbnak érzem a bőrömet, tényleg olyan, mintha új erőre kapott volna, főleg ha egy alapos arcradírozás után használjuk.


| Sminklemosó kesztyű | Ár: 3.390 Ft
A sminklemosó kesztyű a másik kedvenc termékem a kipróbáltak közül: eleinte nem igazán értettem, hogy hogyan is válthatná ez ki az azelőttig használt vatta / micellás víz / olajos szemfestéklemosó szentháromságát. Azonban bátran kijelenthetem, hogy még bőven le is körözte ezen termékeket, ugyanis vízzel érintve lehozott az arcomról mindent - szó szerint, még azt a szempillaspirált is, amit eddig csak olajos szemfestéklemosóval tudtam levarázsolni a szememről. Abszolút kíméletes a bőrhöz és szuperül megtisztítja (én azért a biztonság kedvéért mindig átmentem az arcomon utána egy micellás vízzel átitatott koronggal, de azon már nem volt semmi szennyeződés). Három hónapig használható egy kesztyű, utána már kevésbé hatékony. Tisztítani viszont nagyon könnyű, egy kis folyékony szappanos vízzel átöblítve kijön belőle az összes sminkmaradvány.

Összességében mindegyik terméket nagyon megszerettem, a két nagy kedvencem az arcmaszk és a sminklemosó kesztyű lett (ha ki akarjátok váltani a sminklemosót, vattát, szuper alternatíva), de mindegyiket jó szívvel ajánlom, ha az arcbőrötök egy kis felfrissülésre vágyik a hétköznapok rohanásában.