Üzemeltető: Blogger.

#67 Illatgardrób | Paco Rabanne Black XS For Her

Paco Rabanne Black XS

Szám szerint 66 db illat szerepelt eddig a blogon, de Paco Rabanne még nem volt köztük: ha én erre a parfümmárkára gondolok, rögtön az ikonikus Lady Million és az Olympea jut az eszembe. De mi a helyzet egy másik nagy klasszikussal, név szerint a Black XS For Her-rel?

Illatkategória, Illatjegyek:  virágos-fás-pézsmás; | Fejjegy: áfonya, rózsabors, tamarind | Szívjegy: ibolya, kakaó, rózsa  | Alapjegy: pacsuli, vanília, massoia fa

| Megjelenés éve: 2007
| Típus: EDT
| Az általam próbált kiszerelés: 80 ml-es teszter
| A kiszerelés ára: 12.900 Ft
| Beszerezhető: Luxoryshop webáruház

 
A Black XS darabnak rendkívül sok flankere érkezett, ám meglepő módon az eredeti darab itt most nem egy női, hanem egy férfi parfüm volt: a Black XS népszerűsége okán született meg a női testvérpár is, majd onnan egyenes út vezetett a többi verzióhoz (szám szerint 5 másik fajta verzió van még)

A parfüm csomagolásáról nekem valamiért azonnal a punk-rock, és a vagány szó jut az eszembe: átmenetes fekete-sötét pink üveg, tetoválásszerű felirattal és egy nyomott rózsával. Első benyomásként az volt a feltételezésem, hogy ez tuti egy nagyon vadóc, vagányul csajos illat lesz: lelövöm a poént, nem találtam mellé.

Az indítás gyümölcsös és egyben pikáns is: az áfonya mellé becsatlakozik a rózsabors: a Black XS már az első percekben megmutatja, hogy milyen illat is valójában. Később ez a gyümölcsös, picit fűszeres vonulat megmarad és csak annyiban változik, hogy a vanília egy kicsit édesebbé, a pacsuli pedig még pikánsabbá teszi.

A Black XS tényleg ízig-vérig vagány illat:
van benne valami felpezsdítő és pikáns. A fűszeres jegyek adják meg az illat igazi szívét, és a benne lévő lüktetést, emiatt válik az illat csajossá és vagánnyá. Illat alapján tipikusan egy esti, buliba való parfüm, ami átsegít és partner az éjszaka pezsgésében,  de én nem voltam rest egyszerű hétköznapokon is használni, akkor is tökéletesen megállja a helyét: inkább a hidegebb, őszi-téli időkre való illat, de a nyár estéken is tökéletesen funkcionált.

Kiknek ajánlom? O
lyan életvidám nőknek, akik nagyszájúak, vagányak, élvezik az életet: nem félnek a kalandoktól, és mindig benne vannak egy jó buliban, egy őket hűen tükröző, lüktető, élettel teli parfüm társaságában.