Üzemeltető: Blogger.

Fényvédelem | Bioderma Brume Solaire 50 SPF fújós naptej

Bioderma Brume Solaire
A Bioderma a tavasz végén-nyár elején meglepett egy 50 faktoros fújós fényvédővel, aminek fehér bőrű lányként nagyon örültem, így ebben a bejegyzésben a tapasztalataimat olvashatjátok.

| Hol kapható? patikák, Notino webáruház
| Ár: 5.972 Ft 
| Kiszerelés: 150 ml

A Bioderma Photoderm terméksaládjának legújabb terméke a Brume Solaire 50 faktoros fényvédő spray, ami érzékeny bőrre van kifejlesztve, valamint: vízálló, nem komedogén, és parabénmentes. A használati módja: 20 cm-ről kell a bőrünkre fújni, majd elkenni. Arcra és testre egyaránt használható.

 

A normál naptejeknél jóval praktikusabbnak tartom a fújós változatot, hiszen könnyedebb a textúrája, és valamivel egyszerűbb és gyorsabb is használni. A Bioderma változata külön kupak nélkül érkezik (a teteje elforgathatással lezárható, így ha tároljuk nem kell attól félni, hogy "kiömlik") egy 150 ml-es kiszerelésben - ami otthonra befújásnál szuper, de sajnos nem épp táskabarát termék, így én a részemről megszavaznék egy kisebb verzió legyártását is a sprayből, ami táskába dobós utánpótlásnak szuper lenne (strandra, vagy pl egy fesztiválra).

Kifújásnál a fényvédő sárgás színű (ez elkenés után nem látszik), enyhén citrusos jellegű illattal - az illatanyag részemről elhagyható lenne, egyébként sem kedvelem a citrusos illatokat, de ez már csak az én dilim). Kifújás után egy fél percen belül beszívódik, nem ragad és nem hagy a bőrön sárgás nyomot, ugyanakkor egy finoman érezhető, minimálisan csúszós, kicsit fényes réteg megmarad az elkenés után. Szuperül tűri a vizet és a napfényt egyaránt, egy egész délutánnyi Margitszigetezést is kibírtam leégés nélkül, valamint egy kb 7-8 órás kocsikázós-sétálós túrát is lenyomtam vele gond nélkül. A következő kihívás a Volt fesztivál lesz... :)

Ugyan arcra és testre is használható, de az előbbire nem szívesen javasolnám, ugyanis a legelső helyen a denaturált alkohol áll: ha egy szuper fényvédő krémet kerestek arcra (és vízhiányos bőrre), a márka Hydrabio Perfecteur 30 faktoros krémét jó szívvel tudom ajánlani, róla írtam már a blogon ITT.

Összességében a márka fényvédelmében most sem csalódtam: sikeresen megvédi a hófehér bőröm, a spray kiszerelés pedig könnyen használható és praktikus. Ugyanakkor szerintem elkelne egy kisebb, utazós változat belőle, illetve az illatanyag és a denaturált alkohol is elhagyható lenne.

Ti milyen fényvédőt használtok idén nyáron?