Üzemeltető: Blogger.

Az utóbbi idők sminkkedvencei


Hogy egy kicsit visszarázódjak a blogbejegyzések írásába, megmutatnám nektek az utóbbi idők sminkes kedvenceit: a kis listám öt termékre koncentrálódott, fogadjátok szeretettel.


| 1. Loreal Nude Magic Cushion

Nagyon-nagyon későn kapcsolódtam be a cushion őrületbe, mert ezt a darabot olyan egy, másfél hónapja szereztem be - azt viszont nem gondoltam, hogy ennyire szeretni fogom. A legvilágosabb árnyalat tökéletes a bőrömhöz, nagyon jól eldolgozható: nem csíkoz, nem foltoz, nem sárga. A finise ugyan nem tökéletesen matt, de ezt egy púderral gyorsan orvosolhatjuk (inkább dewy...van a dewy-ra magyar szó?). Egyik reggel miután felkentem és az ablak előtt belenéztem a tükörbe, olyan hibátlan bababőr köszönt vissza, hogy csak ámultam. Tudjátok rólam, hogy a mostani egyik kedvencem a Max Factor CC krémje, de amióta megvan ez a kis cushion, 98%-ban csak ehhez nyúlok reggelente.

A legnagyobb hátránya azonban az, hogy iszonyatosan gyorsan fogy: nálam sosem fogyott ki még alapozó egy hónap alatt, de ennek a darabnak erősen a végén járok már - hiába forgatom időnként a kis szivacskát benne, érzem, hogy a darab fogyóban van.

| 2. Guerlain Terracotta Jolli Teint Bronzer
 
Eddig nem igazán használtam ezt a bronzosítót, sőt, bronzosítót úgy általában, de idén a tavasz vége felé rákaptam, és azóta sem tudom letenni. Ez az egyetlen bronzosító a készletemben, így hatalmas összehasonlítási alapom nincsen, de nálam jól teszi a dolgát: kellemes bronzos fényt ad mindenféle sárgaság és csillogás nélkül.

| 3. Maybelline Lash Sensational Luscious szempillaspirál

Avagy a szempillaspirál, ami megosztotta a nőket: egy részük utálja, egy részük imádja. Én abba a táborba tartozom akinek bevált: dús, sűrű, fekete pillákat csinál (kérdezték már amikor ezt viseltem, hogy műszempilla-e), ami ráadásul iszonyatosan tartós: ha munka után mentem edzeni, meg sem kottyant neki, tusolásnál sem mászott el, vagy potyogott.  Egyedüli hátrányként a nehézkes lemosást tudom megemlíteni, mert nekem az olajos, kétfázisú szemfestéklemosón kívül semmi sem hajlandó leszedni, csak nagyon szenvedősen.

| 4. Clinique Pop Matte: Blush Pop

Sosem volt még Clinique rúzsom, így gondoltam a márkával való ismerkedést a rúzsaiknál kezdem. A Clinique darabja a legnagyobb bánatomra ugyan távol áll a matt finistől és a tartósságtól is (az én ajkaimon echte krém állagú), de a színe....a színéért odavagyok! Van kb 2-3 nude rúzsom, de ez pont az a fajta nude, ami olyan félig nude, félig rózsaszín, valahogy olyan tökéletesen mutat az ajkaimon, így elég gyakran nyúltam hozzá az elmúlt hónapokban.

A rúzs állaga azonban a legnagyobb hátránya: olyan szinten csúszkál, hogy ecset és aláceruzázás nélkül képtelenség szépen felvinni, mert kifut a ráncokból.

| 5. Milani Matte: Confident


Volt már olyan sminkterméketek, ami után áhítoztatok, megvettétek, majd hosszú ideig csak állt a polcon? Na, nálam a Milani ezen rúzsa pontosan ilyen: nem is tudom mikor megvettem, de valahogy sosem került a kezembe egészen egy kósza péntek estéig, amikor az új sötétbarna long bob hajam és egy fekete felső mellé felpasszintottam, és hát mit mondjak: ez egy igazán dögös, vörös, nőcis rúzs, amit gyakrabban kellene viselnem, és ha épp a tökéletes vörös után áhítoztok, bátran tegyetek vele egy próbát.


Ha van amiről bővebben is olvasnátok vagy megnéznétek élesben, szóljatok! Sőt, arra is kíváncsi vagyok, hogy lett-e esetleg közös kedvencünk?

A termékek beszerezhetősége: drogériák, parfümériák, Notino webshop (kivéve Milani, ahol a külön webshopban szerezhetitek be a dolgokat)
Mea