Üzemeltető: Blogger.

#59 Illatgardrób: Yves Rocher Vanille Noire (EDP)

yves rocher vanille noir

Ezt az illatot nagyon régóta be szerettem volna mutatni nektek, mert egy igazi őszi-téli nagyvad és semmiképpen sem akartam, hogy kimaradjon, mielőtt a fagyos tél utolsó morzsája is eltűnik, merthogy ha valami, hát ez a parfüm kívánja igazán a hideg időt. 


Illatkategória, Illatjegyek: orientális; | Fejjegy: cédrus, vanília, mandarin, mimóza, narancsvirág

Megjelenés éve: 2010

Az illat háromfajta vanília, felhasználásával készült: bourbon vanília, amely érzéki,tahiti vanília, amely puha és finom, valamitn ugandai vanília, ami kicsit csípős, fűszeres és fás.


Nagyon-nagyon szerettem volna, ha a parfüm maga lesz számomra a megtestesült vanília-mennyország, azonban az első kifújás egészen váratlanul ért. Joghurtos az indítás, kicsit fás, kicsit cédrusos, amibe később belevegyül a narancsvirág kesernyéje. A vanília csak ezután mutatja meg magát a bőrömön, és leginkább az ugandai és a bourbon fajtát érzem ki az egyvelegből. Az illat a bőrömön fássá, füstössé változik: cseppet sem lágy, cseppet sem "kedves" vaníliaillat ez, hanem ízig-vérig orientális, egzotikus és füstös. A maga nemében nagyon finom és lehet, hogy lesz akinek ez az illat kellemes emlékeket fog felidézni, ám úgy érzem, hogy én sajnos nem vagyok teljesen kompatibilis ezzel csípős, füstös darabbal. A hatósugara bőrközeli: kellemesen megül a bőrön, egybeolvad vele, de nem hivalkodik. A hidegebb időkre tökéletes illat lehet azoknak, akik szeretnének valami izgalmasan vaníliás darabot, olyat, ami teljes mértékben kirí a szokásos "csak édes vanília, semmi több" típusú illatok közül. Izgalmas, meleg buja és kissé csípős kompozíció.

BESZEREZHETŐSÉG, ÁR:
Az Yves Rocher üzletekben, a legkisebb 30 ml-es kiszerelés 8.000 Ft, míg az 50 ml-es 12.000 Ft-ba kerül.