Üzemeltető: Blogger.

19 dolog, amire az elmúlt időszak megtanított

Az elmúlt pár hónap rettentően embert próbáló volt számomra -  ezt a blogon nem láttátok, maximum a bejegyzések radikális csökkenéséből lehetett rá következtetni.  Arra gondoltam, hogy ahelyett hogy elmesélném mi történt, inkább azt szedem össze, hogy mit is tanultam ez idő alatt magamról: hátha valakit tudok ezzel inspirálni és egy kis erőt adni a folytatáshoz. 

1. Bármilyen nehéz és sötét időszakon mész keresztül, az igaz és szívből jövő önzetlen szeretet az egyetlen ami segíteni fog túlélni és erőt adni a folytatáshoz. Becsüld meg!

2. Minden okkal történik, ugyanakkor a rossz dolgok mindig kompenzálódnak időközben valahogy.

3. Meg kell tanulni értékelni az apró dolgokat amik körülötted történnek és tanulni a rossz dolgokból - nem számít, hogy egy finom reggeli, vagy egy kedves mosoly a buszon: egy kedves gesztus a másik ember felé, vagy a másik embertől nagyon sokat tud számítani, és ezeket meg kell tanulni felismerni körülöttünk, valamint megfelelően viszonozni.

4. Rengeteg erő kell ahhoz, hogy beismerd, hogy egy kapcsolat nem működik és nincs jövője, csak áltatod magad - és még több ahhoz, hogy a megszokásból ki is tudj lépni, és ne rémülj meg a hosszabb idő után való egyedülléttől.

5. Minél kétségbeesettebben akarsz valamit, annál jobban el fog távolodni tőled: néha csak jobb elengedni, és hagyni, hogy a dolgok maguktól menjenek. Ugyanakkor mindenhez pozitívan kell hozzáállni, megtenni érte mindent és elhinni, hogy sikerülni is fog - az esetek nagy többségében ez így is fog történni.

6. A halál az élet természetes része, és meg kell tanulnunk feldolgozni, akár egymás után többször is.

7. Nincs azzal semmi gond, ha néha nem bírjuk el a terheinket és megzuhanunk, de meg kell tanulnunk hogyan álljunk fel egyedül és szedjük össze magunkat: ehhez nem árt egy alapos önvizsgálat, hogy rájöjjünk a problémák igazi gyökerére és okára.

8. Egy jó munkahely inspiráló környezettel és légkörrel kincset ér és arra buzdít, hogy hozd ki a legtöbbet magadból.

9. A maximalizmus nem ördögtől való dolog, de nem mindig szabad görcsösen ragaszkodni hozzá.

10. Tudni kell "eltávolítani" embereket az életedből, ha a szükség úgy hozza - ez nagyon kegyetlenül és gonoszul hangzik, de az elmúlt hónapokban több olyan embert is elengedtem magam mellől, akiről úgy éreztem, hogy visszahúz, vagy végérvényesen megváltozott a kapcsolatunk egymás felé.

11. Egy megfelelően megválasztott parfüm ékszer.

12. Meg kell tanulnunk elfogadni a bókokat, megköszönni és elhinni, hogy szívből jött, ahelyett hogy szabadkozni kezdenénk és negatív fényben tüntetnénk fel magunkat.

13. Az alvás kincset érő dolog és pont.

14. A nyitottság és a komfortzónából való kiszakadás az új élmények kulcsa.

15. Megtanulni nemet mondani igenis egy képesség, amit gyakorolni kell.

16. Sohasem késő új dolgokat megtanulni, legyen szó bármiről.

17. Semmi sem ér annyit hogy állandóan bosszankodjunk rajta mert csak magunknak teszünk vele rosszat. Tudni kell elengedni a dolgokat.

18. A jó időbeosztás kincset ér, az pedig még inkább ha megtanulunk hatékonynak lenni, és egyszerre több feladatot elvégezni egy időben.

19. Csodálatos érzés az emberi kapcsolatokba energiát fektetni, adni majd visszakapni - innen könnyen felismerhető, hogy egy embernek milyen szándékai vannak feléd, és kihasznál-e vagy őszintén értékeli ha megteszel érte valamit.