Üzemeltető: Blogger.

#55 Illatgardrób | Diesel Loverdose Tattoo EDP

Diesel Loverdose

Diesel parfüm még nem is szerepelt a blogon és én sem próbáltam, így örömmel mutatom be a mai Illatgardrób alanyát a márkától, ami nem más, mint a Loverdose Tattoo. 

Illatkategória, Illatjegyek: orientális-virágos; Fejjegy: bergamott, mandarin, ribizli levél  | Szívjegy: rózsa, narancsvirág, jázmin | Alapjegy: tonkabab, rizs, vanília, tej |

A parfüm 2013-ban jelent meg,  és az eredeti Loverdose illat egyik flankeréről van szó. Az általam próbált verzió EDP töménységű és 30 ml.

Loverdose tattoo

A doboz púderszín alapot kapott fekete tetoválásmintázattal, a parfüm üvege pedig egy fekete szív alakú gyémántra, vagy drágakőre hajaz - ezzel csak annyi az egyedüli problémám, hogy az üveg sehogysem áll meg a polcon, csak fektetve. (Még mindig örülnék az ilyen üvegeknél valami kis tartónak, amibe bele lehetne állítani a parfümöt, de ennyi baj legyen.)

Az orientális virágos kategóriáról, tetoválásról és a fekete üvegre ránézve meg voltam bizonyosodva arról, hogy ez a parfüm bizony ütni fog: lesz benne valami rockos, fűszeres, de mégis szexi vonal - legalábbis ezt sugallta nekem a csomagolás és az üveg ismeretlenül. Hogy így lett-e? Nézzük...

Kifújáskor a mandarin és a bergamott fanyarsága és gyümölcsössége azonnal előjön. Ehhez csatlakozik később a rózsa és a jázmin - ha már jázmin, ezt jó ötlet volt belerakni ebbe az illatba, hiszen van egyfajta misztikus, rejtélyes kisugárzása ennek az illatjegynek, itt azonban nem igazán tud dominálni eléggé ahhoz, hogy a parfüm igazán orientális legyen: valahogy elnyomják a gyümölcsök és a narancsvirág kesernyéje. A tonkabab, a rizs, a vanília és a tej egyfajta édes simulékonyságot kölcsönöz a parfümnek - sokan vaníliás rizstejre asszociáltak róla, azonban szerintem annyira nem vaníliás rizstej illatú, mint pl a Kenzo Amour -, de valahogy a végeredmény számomra kicsit sem orientális. Az én bőrömön inkább egy kellemes, visszafogott vaníliás illatú egyveleg képződik a jegyekből, ami olyan kis szelíd komfortillat, de sehol sincs ahhoz a vagány, fűszeres és vad illathoz képest, amit el tudnék képzelni név és csomagolás alapján a Loverdose Tattoo-hoz. 

Az üveg, a csomagolás telitalálat, de azt kell mondjam, hogy cseppet sem egyezik a parfüm beltartalmával: hiányzik belőle az a bizonyos vagányság és igazi fűszeresség.  Ettől függetlenül nem rossz illat ő, de inkább annak tudnám ajánlani, aki egy kellemes, de nem túl nyomakodó vaníliás ,puha illatot keres.

BESZEREZHETŐSÉG, ÁR:

Parfum.hu webáruház, a legkisebb 30 ml-s kiszerelés 7.870 Ft.