Üzemeltető: Blogger.

#53 Illatgardrób | Riri by Rihanna

rihanna riri
Megvallom őszintén, míg Rihanna munkásságát nem igazán követem figyelemmel, addig a kiadott parfümjeit viszont nagyon is. A Reb'l Fleur után ez a második Rihanna darabom (a harmadik is úton van már felém), és nem tudom nem szeretni.
Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös; Fejjegy: mandarin, cassis, rum, maracuja | Szívjegy: rózsaszín frézia, jázmin, narancsvirág, lonc | Alapjegy: szantálfa, pézsma, benzoin, vanília

Megjelenés éve: 2015

parfüm

Van olyan, hogy egy parfüm a csomagolásával kelti fel a figyelmem, és van olyan, hogy az illatjegyeivel - a Ririnél az utóbbi történt, a rum és a maracuja láttán kíváncsian vontam fel a szemöldököm, hogy ebből vajon mi sülhet ki, és már repült is a kívánságlistámra.

Az üveg egy érdekes alakú, ám egyszerű átlátszó üvegcse, a kupakot pedig az aranyszínű kis gömböcske dobja fel - egyszerű, de elegáns, egy kis vintage beütéssel.

Valahol a nyár derekán kezdtem el próbálgatni, azonban úgy érzem, hogy nem teljesen csak nyári parfüm. Az indításnál azonnal előjön a maracuja gyümölcsös édessége, mellette a rum bizsergésével, ami tényleg olyan, mint amikor beleszagol az ember egy üveg alkoholba. A háttérben a mandarin fanyarkás édessége táncol a cassis kesernyéjével. Gyümölcsös az indítás, és nagyon is kedvemre való: hiszen pont azt a két akkordot érzem benne dominánsan, ami miatt megragadta a figyelmem maga a parfüm. Később halványan becsatlakozik a narancsvirág kesernyéje is, és mintha a frézia is megmutatná magát, azonban a virágok inkább a háttérben húzódnak a legnagyobb örömömre. A benzoin és a vanília ad egy édes irányt a gyümölcsös-alkoholos alap mellé, a szantálfa és a pézsma pedig egy icipici pikánsságot kölcsönöz az illatnak - pont ez az a fűszeresség, ami miatt bátran elővehetjük az illatot ősszel és télen is: nem egy egysíkú gyümölcsös édesség, a fűszeres jegyek miatt ott rejlik benne az a kis pikáns játékosság, amitől a hidegebb hónapokban is kedvünk támad magunkra fújni. A hatósugara alacsony-közepes, így bátran fújhatunk belőle egy kicsit többet akár.

Úgy érzem, hogy Rihanna illatai rendre kiemeltek az általános celebparfümök tipikus tendenciáiból: sohasem egysíkúak és csak édesek: mindig van bennük valami pikánsság, bujaság, valami kis játékosság, ami egyfajta csavart ad az egész kompozíciónak. Bár azt nem vitatom, hogy aki nem kedveli az édes illatokat, annak talán a Riri sem lesz a kedvence (kevésbé fűszeres és édesebb mint a Reb'l Fleur vagy a Rogue, vagy a Rebelle), de aki valami kis pikáns, rumos édességre vágyna így az ősz közepén, annak bátran ajánlom!

Ha inkább valami nehezebb, fűszeresebb és ősziesebb kompozíciót próbálnál ki az énekesnőtől, a Reb'l Fleur lesz a te darabod, amiről >> ITT << írtam már a blogon.

Beszerezhetőség, ár:
Notino webáruház, ahol a 30 ml-es változat 6.390 Ft-ba kerül.