Üzemeltető: Blogger.

#51 Illatgardrób | Burberry: The beat (EDP)

Burberry the beat

Ez a parfümteszt egyike azoknak, amiket úgy hívok: első találkozás, hiszen a Burberry márkától ezidáig nem próbáltam parfümöt - ráadásul ez kereken az 50. parfümteszt a blogon...durva belegondolni, hogy már 50 illatról írtam nektek közel 4 év alatt. (Sőt, megsúgom, lesz ez még több is ;) )

Illatkategória, illatjegyek: virágos-fás pézsmás; Fejjegy: rózsabors, mandarin, bergamott, kardamom | Szívjegy: írisz, tea, harangvirág | Alapjegy: vetiver, cédrus, fehér pézsma

Megjelenés éve: 2008

parfümteszt

A Burberry márkáról azonnal az ikonikus bézs alapon kockás minta jut eszembe, illetve a klasszikus, visszafogott, sikkes angol elegancia. A The beat parfümöt a zene, és a Kasabian egyik albuma ihlette - és ugyan nem mai csirke, mégis nagyon kíváncsi voltam rá, mit alkot a bőrömön ez a kreáció. Amit vártam: valami élettel telit, dübörgőt, frisset, szellőset, változó akkordokkal, mint a zene maga.

A 30 ml-es változat üvegcséje picike, ámde kellemes a szemnek: az üvegen végigfut a márka védjegyének számító klasszikus kockás minta a parfüm nevével és egy ezüstös kupakkal, illetve egy elegáns fémlapocskán a Burberry márka logója.


Kifújáskor nagyon erősen citrusos és savanykás a nyitány: nem csoda, hiszen a fejjegyben lévő bergamott és mandarin gondoskodik erről. Ahogy csitul a citrusos akkordok dominanciája, úgy kap egy kis élt a rózsabors és a kardamom: épp csak egy csipetnyit, hogy egy kis fűszeres élt csempésszenek a citrusok frissessége mellé. Később a jegyeket az írisz kedves virágossága, és a tea tisztasága csitítja egy kicsit. (A bőrömön én valamiért érzek egy kis mandulás beütést is, ami fogalmam sincs mitől lehet). A lecsituláskor a cédrus visszahozza az illatba a frissességet, a fehér pérzsma és a vetiver pedig újra megpezsdíti a parfüm akkordjának húrjait.

A parfüm rajtam: A the Beat-től egy kicsit több pezsgést és életet vártam: sajnos a citrusos jegyek nagyon kidomborodnak a bőrömön, ezáltal elnyomva a fűszeresebb, karakteresebb akkordokat, amik izgalmasabbá és pezsgőbbé tehetnék őket. Azonban úgy érzem, ez a parfüm amolyan biztonsági játékos: egy kellemes tisztaságillat a mindennapokra, ami minden évszakban megállja a helyét, és nem lehet "túltolni", talán tavasszal tudnak legjobban érvényesülni benne a friss jegyek.

BESZEREZHETŐSÉG, ÁR:

A Parfum.hu webáruházában, a legkisebb 30 ml-es kiszerelés 8.570 Ft-ba kerül.