Üzemeltető: Blogger.

#50 Illatgardrób | Kenzo Amour

kenzo amour

A mai bejegyzésben Kenzo Takada munkásságáról lesz szó, egy régebbi parfümkreáció kapcsán.

Ha a Kenzoról van szó, nekem valamiért mindig az jut az eszembe, hogy van egyfajta sajátságos stílusa és jegyei, amik körbelengik a parfümkreációt, és egyből érezhető, hogy ez bizony egy Kenzo parfüm, és az Amour pontosan ilyen.

Illatkategória, Illatjegyek: orientális-vaníliás;  Fejjegy: fehér tea, rizs  | Szívjegy: cseresznyevirág, frangipani, heliotróp | Alapjegy: pézsma, vanília, fás jegyek, tömjén

Megjelenés éve: 2005

IMG_8986

Az üvegcse a megszokott hosszú és karcsú darab, ezúttal magentás-rózsaszínbe borult (a képek sajnos nem adják vissza megfelelően), a másik két kiszerelés pedig fehér és narancssárga színekben pompázik. Az illatot Ázsia, a szenvedélyes szerelem és az utazások ihlették.

parfümteszt

A legelső kifújáskor fehér teás tisztaságillat fogad a rizzsel keveredve, s kis idő elteltével alig várják a virágos akkordok, hogy megmutassák magukat a bőrömön: a frangipani és a cseresznyevirág frissességet kölcsönöz az illatnak, míg a heliotrop vaníliás lágysága összeáll a rizzsel, amiből valami érdekes fog születni nemsokára. Szerencsére a virágok nem nyomják el a többi akkordot, így a cseresznyevirág sem vág orrba a harapós frissességével. Ahogy telik az idő, és lecsitul a parfüm, a vanília, heliotróp és a rizs akkordja összekapcsolódik, és egy vaníliás tejberizs illat keletkezik belőlük - igen, jól olvastátok, vaníliás tejberizs, egy csipetnyi fássággal és pézsmával a háttérben. Az illat virágossága a végére szinte teljesen eltűnik, a lecsengés édes, mégis kap egy csipetnyi keleties felhangot a tömjénnek köszönhetően. Ha Kenzo a jegyekkel a szerelem különböző  pozitív oldalait próbálta megmutatni, remek munkát végzett: a fehér tea és rizs finom, szolid illata jelképezi a szerelem tisztaságát; míg a virágok a frissességet és boldogságot, a vanília, heliotróp pedig azt a csipetnyi édességet, amivel a szerelem kalandja megédesíti az életünket. Az illat aurája számomra nem tolakodó, közepesnek mondanám, ám több fújás esetén már érdemes óvatosan bánni vele.

A parfüm rajtam: Nehéz volt eldöntenem, hogy az illat tetszik-e a bőrömön, avagy sem, de végül sikerült, ez a Kenzo darab utat talált a szívemhez. Örülök neki, hogy ebben a darabban nem a virágok vannak a túlsúlyban, és a vaníliás-édes jegyeknek így van ideje kidomborodni a bőrömön. A vaníliás-tejberizses illat finom, puha, mégis elegáns - olyan kedvesen ölel körbe. Egy meleg, puha pulcsival élmény viselni ezt a parfümöt, és ennél a darabnál azt érzem, hogy Kenzo Takada egy kicsit megpróbált a fiatalabb nők felé is nyitni az Amour-ral; ami hiába 2005-ös darab, mégis kortalan és időtlen.

A parfüm mindenképpen őszi-téli darab, akár hétköznapra, akár alkalmakra jól megállja a helyét, amolyan bújós parfüm, akár felnőtt, akár fiatal nőknek.

További Kenzo illattesztek a blogon >> ITT << találhatóak

BESZEREZHETŐSÉG, ÁR:

Luxoryshop webáruház, a 30 ml-es kiszerelés 8.300 Ft