Üzemeltető: Blogger.

Real Techniques szerelem - a kedvenc ecseteim

real techniques
Eredetileg parfümtesztet terveztem ma hozni Nektek, azonban a sors közbeszólt és úgy alakult, hogy megbetegedtem, így az orrom jelenleg használhatatlan - de helyette mit szólnátok egy átfogó teszthez a kedvenc Real Techniques ecseteimről? Na ugye, hogy jó cserealap? (a karácsonyi hátteren ne tessék csodálkozni, tavaly karácsonykor lettek fotózva, azóta várják türelmesen a sorsukat) 

sminkecset

A Real Techniques ecsetek nálam olyanok, mint a Mac rúzsok: kipróbálsz egyet, és nincs megállás, jön a többi - nagyjából így tudnám jellemezni a kapcsolatomat az ecseteikkel. Most biztosan vannak akik a fejüket ingatják erre, hogy "de hát nem nagy cucc", de nekem ezek az ecsetek lettek a tökéletes társaim a sminkelésben, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a meglévő darabok (mármint amiket kiadott a márka) 60-70%-át birtoklom. Az ecsetekről egyébként fontos tudni, hogy mindegyik darab multifunkcionális, az eredeti funkciójától eltérő munkafolyamatra is befoghatod bármikor. (és itt most nem falfestésre gondolok, természetesen) Mindegyik ecset puha, egyiknek sem hullik a szőre, könnyen kimoshatóak, taklonból készültek. A legnagyobb előnyüknek azt látom, hogy pénztárcabarátok (2-3 ezer Ft szállítással együtt), kezdőknek és nem kezdőknek mégis tökéletesek: mindegyik darab csodásan dolgozik, könnyű őket használni, nem hullanak, puhák és jó minőségűek.

expert face brush

Kezdjük is  mindennek az alfa és omegájával, az Expert Face Brush darabbal. Ez volt a legelső, amire lecsaptam Krémmánián, és miután kipróbáltam, jött az áttörés: "hogy tudtam én eddig enélkül élni?" Apró, de tömött feje van. Körkörösen szoktam vele dolgozni, és bármit (ismétlem bármit, amit eddig próbáltam hozzá) csíkmentesen el és beledolgoz a bőrömbe, nem csíkoz, nem hagy foltokat, úgy dolgozik, akár az álom, más ecsetet azóta sem használok alapozásra.
| Mire használhatod? alapozás, púder felvitelére, kontúrozásra, pirosításra

powder brush

A következő alanyunk a Powder Brush, azaz a nagyfejű púderecset: kissé lazább szálú, nem annyira tömött, mint ami a többi darabra jellemző. Ezt a ecsetet azért szeretem nagyon, mert a hatalmas feje miatt két mozdulat vele lepúderezni az alapozót//BB/CC krémet, nem kell vele vacakolni, pikk-pakk kész van. Használható por állagú, vagy préselt púderrel is, nyáron pedig ezzel bronzosítottam, arra is tökéletesen bevált.
| Mire használhatod? púder, bronzosítás

setting brush

A Setting Brush egy kisfejű ecsetke, amit a highlighter felvitelére, vagy pedig a szem alatti terület púderezésére találtak ki - megvallom őszintén, nekem inkább az előbbire a kedvencem, de a highlightert sem rossz vele felvinni, a kis fejének köszönhetően célzottan tudunk vele dolgozni.
| Mire használhatod? púderezés, highlighter (por állagú, krémes)

blush brush

A Blush brush, azaz a pirosítóecset volt az egyik a listámon, amit mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Kúp alakra hajaz a feje, ami semmiképpen sem egy szokványos forma a pirosítóecseteknél, és a youtube videók alapján úgy láttam, hogy nagyon könnyű és egyszerű vele a pirosítás, szépen el lehet vele dolgozni és csíkmentesen pirosít - ezt cáfolni nem tudnám, tényleg szuper vele a pirosítót felvinni, tökéletesen illeszkedik az almácskákra. A hegyére rakva a kontúrport, kontúrozni is lehet vele, épp annyira tömött csak, hogy nem nyeklik-nyaklik a művelet közben.
| Mire használhatod? pirosítás, kontúrozás, púderezés

sculpting brush

Sculpting brush - kontúrecset. Ez talán a legújabb darab, amit beszereztem: ferde feje van, nagyon tömött, pontosan viszi fel a kontúrt oda ahová kell, és nagyon könnyű vele beledolgozni a bőrbe - mostanában viszont befogtam pirosítóecsetnek, arra is tökéletesen szuperál, de alapoztam is vele már amikor nem volt kéznél más, ott is szuperül tette a dolgát.
| Mire használhatod? kontúrozás, alapozás, pirosítás, krémes highlighter felvitele

shading brush

Most pedig következzenek a szemre való darabok. Az első a Shading brush, ami egy egyszerű, tömött lapos fejű ecset, amivel a szemhéjpúdert fel lehet vinni, vagy akár satírozni is. Jól felveszi a szemhéjpúdereket, én általában tapogató-lapogató mozdulattal szoktam a szemhéjamra felpakolni őket.
| Mire hasznáhatod? a mélyítővonalba festéket felvinni, satírozni, szemhéjpúdert felvinni

deluxe crease brush

A második darab a birtokomban a Delux crease brush, ami egy kerek fejű, tömött satírozóecset. A tömöttségének köszönhetően nagyon szépen eldolgozza az éleket, valamint arra is jó, hogy a korrektort el lehessen dolgozni a szem alatt. Ez a starter szet része egyébként, de én anno Krémmániáról vadásztam le, ezért nincs meg a szett többi része. :)
| Mire használhatod? satírozásra, korrektor felvitelére

1

Ha össze akarnám foglalni, szerintem ezek az ecsetek tökéletesek kezdőknek és nem kezdőknek is egyaránt, puhák, jól dolgoznak és pénztárcabarátok, nem volt rájuk semmi panaszom tényleg, amióta megvannak - ha jó ár-érték arányú ecseteket kellene ajánlom valakinek, biztosan ezek lennének azok.

Beszerezhetőség:
Notino.hu webáruház, ahol szinte mindegyik ecset megtalálható a szettekkel együtt, vagy pedig az Iherb.