Üzemeltető: Blogger.

A nap bloggere: Kérdezz-felelek
A Magyar bloggerek és blogkedvelők csoportban én lettem a nap bloggere, ti pedig kérdéseket tettetek fel nekem - és ahogy Szirmai Gergő mondaná én pedig most jól megválaszolom őket. Nézzük!

   1

1. Hú, ez egy nagyon nehéz kérdés, így a parfümgyűjteményem végigszaglása után azt mondanám, hogy a Juicy Couture Viva la Juicy, vagy pedig bármelyik Escada darabom. Igyekszem mindig vidám és könnyed lenni, illetve a dolgok pozitív oldalát nézni, nem a szívemre venni mindent azonnal - ugyanakkor meg ha úgy érzem, hogy igazságtalanság vagy hazug vád ért, nagyon temperamentumos tudok lenni és gyorsan felkapom a vizet.

2. Rengeteget! Ha azt vesszük, hogy kb 18. éves koromig nem is próbálkoztam a sminkeléssel, vagy ha próbálkoztam is, megálltam a satírozás és szemhéjbázis nélkül feltett kék szemhéjpúdernél (a kék szememhez, ebbe belegondolni is rossz), a spirálnál és némi szájfénynél. A gimi utolsó éve felé, a szalagavatóm után kezdtem felfedezni a sminkelést, de még akkor is megelégedtem annyival, hogy kézzel az arcomba masszíroztam a Maybelline BB krémjét, és ennyi. Azóta meg...nos, a sminkes kollekcióm rohamos bővülése sokat elmond, ha nem mindent. :)

3. Tönkrement a bokacsizmám tavalyról, így folyamatban van egy új beszerzése (szerk: azóta megtörtént, a CCC-ben megtaláltam a tökéleteset). Amit nagyon szeretnék még, az egy fekete táska (nincs szerencsém táskafronton, mindegyik szétmegy), valamint az Urban Decay All Nighter sminkfixálóm utánpótlása, ami hála Editnek, már úton is van hozzám. (szerk: időközben az is megérkezett)

2

1. Öt olyan kedvenc sminktermékem van, amit abszolút imádok és nem cserélném le semmire, ebből az egyik az Urban Decay All Nighter sminkfixálója, amivel sosem nem kell aggódnom a sminkem miatt  fontos alkalmakkor. (A többiről pedig nemsokára írni fogok ;))

2. Rettenetes vagyok a napközbeni smink igazítás terén, a neszesszeremben egy mattítópapír és púder található csak, de még ezeket is elfelejtem használni sokszor. Szerintem az előbb említett kettő, plusz az aktuális rúzs bőven elég egy női sminkes táskájában, amit magával hordoz nap mint nap. Nem smink, de nálam egy pici parfüm is mindig a nesszeszeremben rejtőzik, ki tudja mikor kellhet alapon.

három


1. A képek a nővérem érdemei, az ő csodás gépének hála. :)

2. Az arcápolási rutinom viszonylag egyszerű (a bőrtípusom korpás seborrhea némi felszíni vízhiánnyal), és sikerült is olyan kedvenceket találnom, amiket szeret a bőröm. A Dr. Organic rózsás arcradírjával radírozom az arcom heti egyszer, egyébként pedig a Garnier micellás vizét használom sminklemosásra, a szemfestéket az Avon Nutra Effects kétfázisú lemosóval távolítom el, utána a Balea mindenmentes krémes arclemosóját használom (amit mostanában cseréltem le a Lirene pumpás-géles verziójára, erről nemsokára írok), majd alkalmanként a JimJams liposzómás géljét - a mostani arckrémem pedig a Bioderma Hydrabio Gel-creme darabja. Arcmaszkból a Salt House Totes Meer darabját, pórustisztítóból pedig a JimJams termékét használom.

negyedik

1. Köszönöm szépen! :) Alsó hangon a termékek fényképezése 1-2 óra között van, a bejegyzés megírása egy 20-30 perc, a képek szerkesztése egy kb 5-10 perc, majd a képek helyreigazítása és a bejegyzésben a szöveg formázása, a linkek berakása még egy 5-7 perc kb, - ez a bejegyzés hosszúságától és a képek mennyiségétől is nagyban függ.

nemtomhanyadik

1. Az egyik amikor arról írtam nektek, hogy milyen fehér bőrrel írni (itt), a másik pedig amikor a saját történetemet meséltem el az aknéval való küzdésről (itt). Imádom, hogy ilyenkor egymást biztatjátok, bátorítjátok és elmesélitek a saját történeteket, ezáltal erőt adva másoknak is. :)

sokadik

1.  Mint minden nő, én is szeretek jól kinézni, és a szépségápolási cikkek adnak ehhez egy bizonyos pluszt, hogy jobban érezzem magam a bőrömben - persze ehhez kell egy adag megbékélés is önmagaddal, de a kísérletező kedvem és a szépségápolási cikkek felfedezését mindenképpen a blogoknak köszönhetem. A dicséretet pedig köszönöm szépen!

kérdés

1. Mert ez a kedvenc színem. :)

kérdsédld

1. Igen, bár annyira mélyen nem szoktam belemenni, mert ehhez az én Inci-tudásom sajnos elég kevés és hiányos, így nem szívesen osztanám az észt úgymond enélkül. Amire leginkább figyelek az az, hogy a termék alkoholmentes legyen, és kevés illatanyagot tartalmazzon - a parabén káros-e vagy nem dologban inkább nem kiáltok kígyót-békát, amíg hivatalos, független álláspont nem születik róla, a hideg ráz az ilyen megmondó ne használd ezt meg azt, mert hú mit okoz típusú áltudományos weboldalaktól. Az állítkísérletekről Ildi írt már egy szuper összefoglaló cikket, sajnos bevallom őszintén én rettentően rossz vagyok ebben, tudatosan nem figyelek rá, de őszintén örülnék, ha végre a világ minden táján betiltanák az állatkísérletet, az EU-n kívül is, hogy ne lehessen így kikerülni a dolgot.

kérdés

1. Igen, egyúttal a névválasztásnak is. A kedvenc színem a lila, és egy névváltoztatás keretén belül ebből indultam ki, így az új névhez hozzá passzoló külső is dukált. :) Köszönöm szépen a dicséretet

2. Az a helyzet, hogy nem csapok le minden újdonságra azonnal, márkától függetlenül - a cégeknek és a többi bloggernek hála mindig ismerem az újdonságokat, de sminktermékekben pl csak olyanokat vásárolok meg amiket valamiért izgalmasnak és tényleg úttörőnek találok - szerencsére nem vagyok impulzusvásárló abszolút

3. Ez nagyon vegyes, is-is. Sokszor olvasok utána blogokon véleményeknek, megnézem a Krémmániát, de van hogy egyik sem és inkább a saját magam feje után menve próbálom ki az adott terméket.

Köszönöm szépen mindenkinak a kérdéseket és a kedves szavakat! :)