Üzemeltető: Blogger.

#48 Illatgardrób |Van Cleef & Arpels Feerie Spring Blossom

van cleef

Újabb Illargardrób poszttal jelentkezem, a mai illatolóban pedig a Van Cleef & Arpels virágos rózsaszínsége kerül górcső alá :)
Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös; Fejjegy: cseresznyevirág, rózsabors, licsi| Szívjegy: bazsarózsa, magnólia, málna | Alapjegy: pézsma, tonkabab

Megjelenés éve: 2013

spring blossom

A parfüm gyakorlatilag egy tavaszi darab és azt is hivatott megidézni, én azonban természetesen nem várok vele tavaszig, hogy bemutassam nektek, miért is tenném, annyi minden szagolgatnivalónk van még! :)

Az üveg és a csomagolás szó szerint szemet gyönyörködtető: a dobozon rózsaszín cseresznyevirágok sorakoznak, a parfüm üvegcséje pedig pici,rózsaszín és gömbölyded egy virágmintás kupakkal a tetején - a külcsínre bizony nem lehet panaszunk, ez a darab a fésülködőasztal éke lesz, nagyon odafigyeltek rá a készítők, pirospont érte.


Első kifújáskor a csuklómon a rózsabors tolakodik elő a háttérben a cseresznyevirággal és a licsivel, az indítás elég erősre sikeredett, ez nem az a parfüm ami finomkodik és szépen kibontakoztatja a jegyeit, ez kérem harsányan az orrod alá dugja, mi is itt a szituáció. A virágok kavalkádba pici fűszeres élt csempész a rózsabors, majd később a pézsma, azonban leginkább ezek illata dominál, a leszáradásnál a tonkababot sem érzem pl. A málna szolidan megbújik a háttérben, egy nagyon minimális édességgel megtámogatva a kompozíciót, amit én a virágos-gyümölcsös helyett inkább virágosnak mondanék. A Spring Blossom bizony nem az a tipikus finom kis virágillat ami csak körbeleng, ennek a parfümnek elég határozottan érezhető aurája és hatósugara van - meg merem kockáztatni, hogy lesz aki tolakodónak fogja érezni egyenesen.

 Az üvegcsével ellentétben áll egy kissé az illat, én pl egy finom kis tavaszi fuvallatot vártam, mint az Avon Today Tomorrow Always Love darabjánál, ehelyett egy virágos széllökést kaptam helyette, már egyetlen fújással - így ne ez legyen az a parfüm, amit locsoltok magatokra. A kompozíció rajtam nagyon harsány, nagyon észrevehető, nagyon virágos és az én ízlésemnek egy kicsit már túlontúl is tolakodó tavaszra - aki azonban kedveli a határozott, nagy hatósugarú virágos alapú illatokat, az bizony kedvelni fogja ezt is.


Az illatban rengeteg a rózsaszín jegy: képviselteti magát a cseresznyevirág, a rózsabors, a licsi, a bazsarózsa és a málna is, az érzésem alapján itt lőttek picit mellé, én pl egy-két gyümölcsöt még simán el tudnék képzelni a többi akkord mellé, hogy ne legyen ennyire harsány és virágos a végeredmény.

ÁRAK, BESZEREZHETŐSÉG:
a 30 ml-es kiszerelés 8.070 Ft a Parfüm.hu webáruházban.A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét is). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.prettyinpurple.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!