Üzemeltető: Blogger.

Milyen egy high-end körömlakk? Dior manikűr szett teszt


Ha bármilyen high-end (vagy luxus, ki hogy szereti) kozmetikumról van szó, az ember lányának a mércéje igencsak magasra ugrik - így voltam én is ezzel, mielőtt kipróbáltam a Dior manikűr szettjét. Lássuk mire jutottam!


A szett egy dobozban érkezik, ami ábrázolja a tartalmat, ezt kinyitva egy Dior feliratú, műbőr fekete cipzáros, elegáns szütyő tárul elénk. A fenti részen egy körömreszelő és egy rózsafa pálcika kapott helyet, alul pedig a lényeg: a lakkok. Érkezik egy körömlakklemosó, egy alap és egy fedőlakk; egy nude lakk (Ivoire), egy vadítóan vörös (Rouge Altesse), és egy igazi őszi viharszürke (Gris Montaigne), mindegyik 7 ml. Ilyen szempontból a szett teljes, viszont a nude színű lakkot én biztosan lecseréltem volna inkább egy szürkés-barnás taupe színre, mert ez inkább átlátszó több rétegben is, mint nude.


Itt jön a dolog izgalmas része, hogy milyenek is a lakkok? Ám mielőtt ebbe belekezdenék, lássuk milyen elvárásokat támasztottam feléjük: száradjanak gyorsan, legyen elég egy réteg, legyen szép fényük és legyenek tartósak - mindezt erőlködés nélkül, mert mégiscsak egy Dior lakkról beszélünk. A kimeneteltől egy kicsit féltem, mi van ha egyik sem teljesül, de nem lövök le poént előre.


Az alap és a fedőlakkot kicsit gyanúsan méregettem, ugyanis nehezen álltam el attól, hogy a bevált Rival de Loop mattra száradó alapom és a Seche Vite gyorsan száradó, magas fényt adó fedőlakkom helyett bármi mást próbáljak ki, ami nem szárad mattra, és nem szárad gyorsan sem - azonban az alap és a fedőlakk is megugrotta ezt a próbát. Az alaplakk egy fél percen belül szárad, színtelen réteget hagy amire egyenletesen lehet eloszlatni a lakkokat, a fedőlakk pedig 5 percen belül megszárad, és még egy adag fényt rápakol az amúgy is fényes, krémes lakkokra.


Az Ivoire árnyalat lett a legkevésbé kedvencem a trióból, ugyanis tényleg nem látom értelmét. Átlátszó egy rétegben, átlátszó több rétegben, talán minimális csontszín dereng, de se a körmömön, se a margarétán nem tudtam nektek megmutatni a színét - nem is értem, miért nem egy tisztességes nude került a pakkba, ha már mindenképpen nude-ot akartak belepakolni, mert ennek így se füle, se farka.


A Rouge Altesse viszont a szívembe lopta magát: egy krém finisű mélyvörös árnyalat, ami egy rétegben is kihozza a szín mélységét. Igazi őszi vörös, a magabiztos nő-féle mélyvörös, ugyanilyen ajkakkal és egy sikkes Dior kosztümmel. (Na jó, a kosztüm elhagyható.) Ha nem is Dior márkájút, de egy ilyen színű lakkot mindenképpen kiutalnék minden nőnek őszi árnyalatként. A gyors száradása miatt érdemes gyors kezekkel dolgozni, ugyanis ha úgy akarunk rájavítani hogy már félig megszáradt, bizony ragacsos lesz és könnyen elronthatja az egész végeredményt.


A Gris Montaigne egy sötét esőfelhőkre emlékeztető viharosszürke, ami szintén krém finisű és fényes. Egy réteges árnyalat, gyors száradással, ugyanúgy mint a vörös testvérkéje.


A lakkok tehát megugrották a gyorsan száradás és az egy réteg kívánságomat, a tartósságnál azonban bizony picit vonogatom a szemöldököm. Pontosan a felkenés utáni 4. napon kezdett el kopni a lakk - leginkább az ujjak szélénél, pici darabokban. Nem látszott nagyon és teljesen viselhető volt még emelett is,de én legalább egy 6-7 nap teljes tartósságot vártam volna. (Itt viszont nem tudom eldönteni, hogy én vagyok-e szőrösszívű, mert végül is a tartósság a saját körmünk és a zsírtalanítás állapotától is nagyban függ, ti erre mit mondanátok?) A szettel kapcsolatosan még annyi a nagy bánatom, hogy iszonyatosan nehéz kiszedni a lakkocskákat a bársony borításból, bizony igencsak meg kell szenvedni velük, mire ki tudjuk ugrasztani őket.


A manikűrszett a VIP parfüm webáruházban fellelhető, az ára pedig 14.990 Ft.