Üzemeltető: Blogger.

#45 Illatgardrób | Bruno Banani Absolute Woman

Bruno Banani Absolute Woman

Ha azt mondom, hogy Bruno Banani, most biztosan sokatoknak jutnak eszébe a márka jellegzetes parfümös üvegcséi a drogériák polcairól. Nagyon régóta kíváncsi voltam már az illataikra, így a maiban az Absolute Woman-t ismerhetitek meg a szemszögemből.
Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös; Fejjegy: pink grapefruit, rózsabors, bergamott, licsi, szeder | Szívjegy: rózsa, körömvirág, jázmin, narancsvirág | Alapjegy: ámbra, vanília, moha, pézsma, pacsuli, cédrus |

Megjelenés éve: 2015

Ha arra gondolok, hogy "Absolute Woman", egy olyan illat jelenik meg a szemem előtt ami olyan, mint a nő maga: sokarcú. Hol játékosan beléd csippent, hol körülölel az édességével, hol pedig olyan friss, hogy beleharapnál. A márkának viszont más elképzelése van erről, de ne szaladjunk ennyire előre.

A márka védjegyei ezek a direkt mód ferde, kicsúcsosodó kupakú üvegek (amiknek nem mellesleg a doboza is ilyen), amiktől eleinte féltem, de mint kiderült, a használat során abszolút kézre állnak.


A legelső kifújáskor megijedtem, mert az illat elég erőteljesen úgy indít, mintha férfiparfüm lenne, pedig a fejjegyben nincs semmi maszkulin. Az indításban a rózsabors domborodik ki leginkább - az én bőrömön nem érezni sem a grapefruit, sem a bergamott savanykásságát. A narancsvirág kesernyéje viszont nagyon is ott domborít rajtam: ez az a jegy, ami sohasem rest megmutatni magát, ha rólam van szó. A narancsvirág mellé becsatlakozva a jázmin megadja az illat rejtélyes, misztikus élét, viszont az illat akkordjai még messze állnak az absolute womantől: a rózsabors, a jázmin és a narancsvirág harmonikus (de kissé még mindig maszkulin és határozott) elegye egy jó ideig uralja a terepet - ehhez később a leszáradásnál csatlakozik a moha, a cédrus és a pacsuli. A csavar az egészben az, hogy az ámbra és a vanília melegsége-édessége csakis a legeslegvégén csatlakozik a kompániához hogy egy kis simulékonyságot, krémességet kapjanak a meglévő akkordok - így erre az illatra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy túlontúl édes lenne.

A Bruno Banani elképzelése a nő esszenciájáról talán a határozottsággal foglalható össze, ha az illat alapján szeretnék megfejteni a kérdést. Mindvégig határozott, egyenes - s csak a legszükségesebb esetben vált át puhára, kedvesre és bájosra.

Ezt az illatot leginkább azoknak a nőknek ajánlanám, akik a friss, ropogós, kissé kesernyés, savanykás felhangú jegyeket részesítik előnyben a gyümölcsök frissessége és a vanília puha krémessége helyett. Olyan nők, akik mindig tudják mit akarnak és egy percre sem inognak meg, csak mennek előre, előre, törhetetlenül.

Beszerezhetőség, ár: a Parfum.hu webáruházában, vagy a drogériák polcain, a legkisebb 20 ml-s kiszerelés 5.470 Ft-ba kerül.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét is). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.prettyinpurple.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!