Üzemeltető: Blogger.

#43 Illatgardrób | Avon Little lace dressAz Avon Little dress parfümjeit szerintem senkinek sem kell bemutatnom: ebbe a soktagú családba érkezett nemrég az új üdvöske, a Little lace dress. Bevallom töredelmesen, a többi darabból még egyhez sem volt szerencsém, így kíváncsian vártam, hogy felpróbálhassam a kis csipkés ruhát. :)

Illatkategória, Illatjegyek: ciprusos-virágos; Fejjegy: szicíliai mandarin, feketeribizli | Szívjegy: fekete írisz, jázmin | Alapjegy: pacsuli |

Megjelenés éve: 2016


A parfüm a szokásos négyzet alakú üvegcsében érkezik: ezúttal annyi a csavar, hogy az üveg hátulját egy fekete csipkeminta díszíti, amitől igazán jól mutat egy fésülködőasztalon.

Mind a csomagolás, mind az illatjegyek alapján azt gondoltam, hogy a Little Lace dress egy alkalmi parfüm lesz, pontosan ugyanúgy, ahogy egy gyönyörű, elegáns csipkés ruhát sem a mindennapokra visel az ember - a jázmin pedig alapból egy olyan jegy a parfümökben, amit én az érzékiséggel, bujasággal és valamiért mindig az estével, alkalmakkal kötök össze.


A mandarin egy olyan jegy a bőrömön, amit mindig, minden parfümből kiérzek és mindig elsőként törtet elő a fejjegyek közül: ez most sincsen másképp. Kellemes, friss, gyümölcsös a nyitány, a ribizli édesen bújik meg a háttérben: első szaglásra egy kellemes, mindennapi gyümölcsös illatnak mondhatná bárki, azonban kis idő elteltével csak megmutatják magukat azok a jegyek is, amitől az illat valóban alkalmi és esti lesz - nevezetesen a fekete írisz és a jázmin. Mindkettő könnyedén kapcsolódik be a gyümölcsös akkordok mellé amolyan háttértámogatásként, így az édes gyümölcsök megkapják azt a pikánsságot és bujaságot a jázmintól és az írisztől, amire szüksége van az illatnak, hogy az alkalmi kategóriába avanzsálhasson.  Bevallom töredelmesen, a pacsuli jegy egyik illatban sem a kedvencem, főleg ha nagyon harsányan jelen van, azonban itt szerencsére egyáltalán nem érzem a bőrömön. A parfüm hatósugara igen csekély, így nyugodtan lehet belőle többet fújni, nem az az illat, amit túlzásba lehetne vinni.

A Little lace dress ugyan nem egy túlbonyolított, oritentális nagyvad, de nem is akar több lenni annál, mint amire hivatott: egy egyszerű, a maga nemében könnyed, ám mégis alkalmi illat. Picit játékos, picit buja, de egyiket sem viszi túlzásba - sokszor a mandarin és a ribizli így is lenyomja a virágos jegyeket. Azoknak ajánlanám leginkább, akik egy könnyedebb, de mégis alkalmi illatot keresnek ami nem nehéz, nem orientális és nem hivalkodó, de mégis elegáns és hozzáad valami pluszt a megjelenésünkhöz.

Beszerezhetőség, ár: az augusztusi Avon katalógusban most 3.799 Ft-ért rendelhetitek meg, de további Avon termékeket találtok az Iparfüméria kínálatában is.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét is). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.prettyinpurple.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!