Üzemeltető: Blogger.

#42 Illatgardrób Narciso Rodriguez: For her (EDP)

IMG_7806

Mindig izgalmas egy olyan márka parfümjét bemutatni a blogon, ami még nem szerepelt és eddig én sem ismertem, ennek szellemében a mai alanyunk egy Narciso Rodriguez illat, a For her.

Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-fás-pézsmás; Fejjegy: rózsa, barack | Szívjegy: pézsma, ámbra | Alapjegy: szantálfa, pacsuli

Megjelenés éve: 2006

Ugyan ez csak egy teszter verzió, de azért ejtsünk szót az üvegéről, ami egy téglalap formát kapott, egy púderrózsaszín színezettel. Kicsit csalóka a dolog mert olyan, mintha a parfüm színe lenne ilyen, azonban ez csak az üveg "díszítése" - de annyira kis finom és bájos, jól esik ránézni a szemnek.

Az illat maga számomra azonban már kevésbé bájos: ha jelzőt kellene használnom rá, kapásból rávágnám, hogy maszkulin - igen most biztosan furcsán néztek rám, hogy hogy a fenébe lehet valami maszkulin, aminek a neve For her, és tetőtől talpig bájos púderszínű üvegbe van bújtatva, de az én bőrömön ez a parfüm csalhatatlanul a maszkulin oldalát mutatja meg.

IMG_7808

Finom, bájos indítás a bőrön a barackkal, és a domináló rózsával, majd egyszer csak hopp! Az illat átfordul, és máris jönnek a fűszeres jegyek, amiből talán a legdominánsabban a pacsulit érzem ki (a sors fintora, hogy ezt a jegyet kedvelem legkevésbé a rózsa mellett). Egy ideig a rózsa illata dominál háttérben a pacsulival, amihez becsatlakozik a többi fűszeres jegy - ahogy azonban telik az idő, úgy lesz maga az illat egyre karcosabb, a cédrusnak köszönhetően pedig kap egy kis kesernyés élt is. A kidomborodó szantálfa adja meg a fentebb említett maszkulin jellegét az illatnak, és ekkor már a rózsa is a háttérbe szorul: a kompozícióban összekeveredik a pézsma, az ámbra, a kesernyés cédrus és a szantálfa, ami így egy fűszeres-fás kesernyés, karcos elegyet alkot.

Félre ne értsetek, biztosan van olyan bőr és temperamentum amin ezek az akkordok tényleg ízig-vérig "For her" érzést adnak, én azonban ezt a vadóc, maszkulin jellegű illatot abszolút nem érzem a magaménak, sőt: nekem éles ellentmondásban áll a beltartalom az üveg színével.

Ezt az illatot egy olyan nőn tudom elképzelni aki nőies, de a maga vadóc módján; aki vágyik a szabadságra, de mindig lázad, és a maga útját járja, mindig a saját feje után megy. Önálló, szexi és karakteres, olyan egyéniséggel és kisugárzással, ami után tuti, hogy megfordulnak a pasik ha elmegy mellettük - pláne ha magára fújja még pluszban ezt az illatot is...


Beszerezhetőség, Ár: Luxoryshop, a 100 ml-es teszter verzió ára 16.800 Ft.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét is). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.prettyinpurple.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!