Üzemeltető: Blogger.

#38 Illatgardrób | A nyár illata: Escada Turquoise Summer


http://vip-parfum.hu/parfumok/escada-escada-tur-summ30-escada-turquoise-summer-edt-30ml-holgyeknek
Nincs nyár Escada illat nélkül - ezt a mottót nemcsak én, de a divatház is osztja, hiszen minden évben megjelenik egy új, limitált kiadású nyári illat (Nekem pedig minden nyaram megkoronázása egy-egy Escada illat). Ma a tavalyi évben megjelent Turquoise Summer névre hallgató darab kerül bemutatásra.


Illatjegyek, Illatkompozíció: virágos-gyümölcsös; Fejjegy: ananász, eper, gyümölcsök, málna, feketeribizli, citrom, mandarin, rebarbara | Szívjegy: barack, ibolya, narancsvirág, dinnye, rózsa | Alapjegy: vanília, szantálfa, pézsma, karamella, tej

Megjelenés éve: 2015 nyár

www.vip-parfum.hu

Az üvegcse a már megszokott kékes-zöldes ombre beütést kapta, a szokásos formában - ezzel tulajdonképpen csak annyi a gondom, hogy a másik két Escada darabom (Born in Paradise, Island Kiss) is pontosan ugyanilyen színű, így a nagy kapkodásban könnyen össze lehet téveszteni az üvegcséket.A Turqoise Summer az összes nyári szezonú gyümölcsöt felvonultatja amolyan hadseregként, biztosítva ezzel az orrunknak azt a kiváltságot, hogy a parfümről más ne jusson eszünkbe, csak a nyár hangulata, a betonról visszaverődő napsugarak forrósága - vagy egy, a nyaralás közben elfogyasztott gyümölcsös koktél, saláta vagy jégkrém.

http://vip-parfum.hu/parfum-kereses?shop_search%5Bkeyword%5D=escada&shop_keyword_search=ok

Kifújáskor valóságos gyümölcsözön fogad, és az orromnak is nagyon nehéz különválasztania hogy most az eper édességét, vagy a barack lédús illatát érzi-e, esetleg az ananászt, vagy a málnát? A megszokottnál erősebb a nyitány, szinte orrba vág ez a sok-sok gyümölcsös jegy ami az illatban tobzódik, várva hogy előtérbe kerülhessen.. A háttérben  határozottan érezni a narancsvirág keserű felhangját, valamint a szantálfa és a pézsma fűszeres karakterét, ami a szokásos módon megtámogatja a gyümölcsös jegyeket. A karamell, a tej és a többi virágos akkord (rózsa, ibolya) viszont elveszni látszik a kompozícióban: ilyen szempontból egy kicsit talán túl kaotikusnak is érzem a Turquoise Summert. Számomra az érződik rajta, hogy tényleg igazi ízig-vérig nyári illatnak szánták, csak pont a sok-sok illatjegy miatt ez nem sikerült olyan komplexre: a különböző akkordok nem igazán hagyják egymást kibontakozni, rétegenként kinyílni, hanem inkább összekeverednek és ahelyett hogy finoman építkeznének egymásból, a viselőre hirtelen egyben zúdul minden, hogy megbirkózzon vele.

Az én bőrömön nagyon domináns a narancsvirág keserűsége, és pontosan emiatt kevésbé kedvelem ezt az illatot: néha szó szerint odaszúr a bőrömre a gyümölcsök mellé. Viszont ha egy olyan könnyed, gyümölcsökkel telerakott illatot kerestek ami elkísér titeket egész nyárra, erre az illatra biztosan számíthattok. A hatósugara a sok gyümölcs miatt most sokkal-sokkal erősebb lett, a rossz hír viszont az, hogy a tartóssága ugyanúgy 3-4 óra maradt. Az eddig hangoztatott jellemzésem azonban erre a parfümre is él: egy kis darabka üvegbe zárt napsütés, ami ősszel az üvegbe zárt tavalyi nyár emlékeivé változik. :)


További Escada parfümteszteket a blogon >> IDE KATTINTVA << találtok.

Beszerezhetőség, ár: Vip-parfüm webáruház, a 30 ml-s kiszerelés most pont akciós, 10.490 Ft

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét is). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.prettyinpurple.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!