Üzemeltető: Blogger.

#37 Illatgardrób | Szembe az elveimmel: Pink Sugar Sensual

Mindezidáig úgy voltam a Pink Sugar parfümökkel hogy "én nem, én soha, még a blogon sem", most azonban a kíváncsiságom győzött, így nézzük hogy mennyire (szörnyű) más a Pink Sugar Sensual mint a sima, és úgy egyáltalán, más-e.


Illatkompozíció, Illatjegyek: orientális-vaníliás; Fejjegy: bergamot, mandarin, feketeribizli | Szívjegy: jázmin, narancsvirág, tiarévirág | Alapjegy: szantálfa, vanília, cukor |

Megjelenés éve: 2009 szeptember | Anyaillat: Pink Sugar

Számomra az eredeti Pink Sugar testesíti meg mindazt, amit valahogy úgy jellemezhetnék: parfüm-rémálom. Nagyon kevés embert találtam még akin jól állna, és még kevesebbet aki nem locsolja töményen magára, megfullasztva ezzel a környezetét. (elnézést mindenkitől aki szereti és normálisan használja, nem titeket bántalak) Életemben egyszer vetemedtem rá, hogy a csuklómra fújjam egy parfümériában: fejfájdítóan édes cukorszirupos borzalom kerekedett belőle a bőrömön, ami ráadásul olyan tartós volt, hogy hiába sikáltam, makacsul ragaszkodott (az Escada parfümjeim miért nem tudnak ilyet?), és még a barátom is azt mondta rá, hogy NEM. Így nagybetűvel. 


Úgyhogy ezek után arra gondoltam, le az előítéletekkel és nézzük meg, hogy a Pink Sugar Sensualban sikerült-e az Aquoalinának olyan alkotnia, ami a kultikus illat szelídebb verziója, vagy legalábbis kevésbé tömény és édes - most nem akarom lelőni a poént, nézzük hogy teljesített a flanker változat!

A külcsínt illetően ugyanolyan az üveg mint a sima változaté azzal a különbséggel, hogy a rajta körbefutó csík ezúttal fekete, hűen az illat nevéhez. A Sensual indítása kevésbé vad, fejbeverő és cukorkás: a gyümölcsös jegyek bukkannak elő a fejjegyből (a citrusos bergamot, a mandarin és a feketeribizli), a narancsvirág pedig egy kis keserű felhangot ad az illatnak. Egy ideig még a gyümölcsök és a virágok kavalkádja keveredik egymással, majd ahogyan az idő telik, úgy csatlakozik be az illatba az édességet adó vanília és a cukor is, előidézve ezzel a klasszikus "Pink Sugar" érzést. A levegőben a vanília és a cukor egyvelege egy égetett cukorra, karamellása emlékeztető illatot hoz létre, ezt a bőrömön azonban nem találom.Viszont hiába a gyümölcsös jegyek, ez a parfüm rajtam még is nagyon tömény, és nagyon édes - kevésbé durva mint az anyaillat, de ugyanúgy meg lehet vele őrjíteni a környezetünket, ha túl sokat használunk belőle. Azt érzem, hogy ezek a túlságosan édes, cukorral dúsított illatok abszolút nem nekem valóak és nem illenek hozzám, ugyanakkor néha meg mintha egészen megszelídülne és mintha egy kellemes tisztaságillatot vélnék áradni a parfüm felől a virágoknak köszönhetően - ami viszont nagyon tetszik, így megint ott tartok, hogy tulajdonképpen nem tudok dönteni, hogy most szeretem-e ezt az illatot magamon, avagy sem.

Összességében a Sensual egy fokkal könnyedebb alkotás mint az anyaillata, azonban hiába a sok gyümölcs és virág, még így is képes azt a fojtogató aurát létrehozni, amit olyannyira nem kedvelek, -viszont ezt legalább kevesebb vattacukorral és karamellával és több gyümölcssel és virággal teszi, mint az elődje. Ha ajánlanom kellene egy alkalomra, az inkább az este lenne, és semmiképpen sem a nagyon meleg időben - a hatósugara pedig még mindig brutálisan nagy, így óvatos kezekkel fújjátok! Két fújás a csuklóra, kettő-kettő a nyakra vagy egy a levegőbe amin átsétáltok, és ennyi bőven elég is.

Beszerezhetőség, ár: Iparfüméria webáruház, a 30 ml-s kiszerelés ára 3.440 Ft

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.