Üzemeltető: Blogger.

Szemrevaló | Mac Navy Times Nine paletta


Nemrég mutattam nektek, hogy a Mac palettái új színekkel bővültek, ti pedig kíváncsiak voltatok a tesztre az én meglévő darabomról, így a mai bejegyzésben megnézzük, mit is tud a Mac kilences palettája.

Kis, ámde masszív, téglalap alakú palettáról van szó, amiben a színek 3x3-as elrendezésben csücsülnek a panokban. Ez alapvetően egy szürkés árnyalatú paletta, viszont kerültek bele más izgalmas színek is, változatos finisekben: találunk köztük olyat is ami megtalálható a márkánál mono formájában is, így ha megtetszik valamelyik szín, nem kell miatta megvennünk az egész palettát.


Sok oldalon olvastam hogy a Mac palettái mindig kicsit gyengébben teljesítenek, mint a mono szemhéjpúdereik és - előre lelőve a poént -, ez sajnos tényleg beigazolódni látszik a Navy Times Nine esetében is. Mindegyik színről elmondható, hogy nagyon porzik (a sima monok esetében nem tapasztaltam ilyet), és az első kettő legvilágosabb árnyalat, valamint a bal oldali legalsó alig-alig pigmentált: szemhéjalap nélkül esélytelen kicsikarni belőlük bármi színt, és még azzal is elég gyengén muzsikálnak. A sötétebb színek viszont jobban pigmentáltak mind szemhéjalap nélkül, mind vele - ha a Milani alapját használjátok, a színek egész nap szépen tartanak majd vele.


A legelső árnyalat, a Silver Fog egy fényes fehér kiemelőszín (ez pigment formájában található meg a márkánál) amiből sajnos nem sok látszik a szemhéjon a palettás verzióból.

A második a Blonde Mink, ami egy bézsesebb csillogó árnyalat, ami natúr sminkekhez tökéletes, viszont igencsak építgetni kell, hogy látszódjon.

A harmadik Copperplate árnyalat a személyes kedvencem a palettából: ez egy szürkésbarnás taupe matt szín, ami önmagában is kapható a márkánál és tökéletes a mélyítővonalba, vagy akár kontúrozni is az arcra: tökéletesen pigmentált, jól satírozható darab.

A JG Grey egy külön nem kapható, kékesszürkés, jól pigmentált árnyalat, ami az én bőrömön inkább kékbe hajlik mint szürkébe.


A Mulled Over egy matt, jól pigmentált, sötétszürke árnyalat amivel jól lehet füstösíteni.

A Cast Iron egy matt fekete, füstösítő árnyalat.

A Cloudscape egy barnás, enyhén csllogó, kevésbé jól pigmentált árnyalat.

A Club egy nagyon érdekes, barnás, zöldbe hajló duokróm árnyalat, ami önmagában is kapható a márkánál - szerintem messze ez a paletta legizgalmasabb színe.

A Black Tied pedig egy csillogós fekete árnyalat, ami szintén kapható mono kiszerelésben is.

Összességében azt gondolom, hogy vannak szép színek a palettában, viszont a minősége hagy némi kívánnivalót maga után, úgy érzem hogy a márka mono szemhéjfestékei sokkal-sokkal jobb minőségűek ennél.

További Mac termékteszteket >> IDE << kattintva találsz a blogon.

Beszerezhetőség: Mac szaküzletek 11.900Ft-ért. (ami 9 színért elég baráti ár, leosztva egy db 1300 Ft körülre jön ki) További Mac termékeket pedig az Iparfüméria webáruházában találtok.