Üzemeltető: Blogger.

Kipróbáltam | Avon Nutra Effects kétfázisú szemfesték lemosó

Az esti sminklemosásban és arctisztításban a legkevésbé kedvenc részem talán az, amikor a szempillaspirált próbálom leszedni a smink után, így örültem, hogy kipróbálhatom az Avon egyik új termékét, a kétfázisú szemfesték lemosót.


A termék leírása szerint minden bőrtípusra alkalmazható, ideális az érzékeny bőrre, szappan és parabénmentes. 200 ml rejtőzik a kerek hengerben, ami azért nem kevés mennyiség.

Mivel kétfázisú (víz és olaj), így használat előtt jól összerázom, majd egy vattakorongra öntöm: itt valahogy sosem sikerül eltalálni a kellő és megfelelő mennyiséget. Rárakom a szempillám tövére, majd pár másodpercet várok és finoman elkezdem leszedni a festéket vele: mind a szemfestéket, mind a szempillaspirált szépen lehozza. Teszteltem több féle spirállal is, és még azzal is megbirkózott, amelyik rendszerint több festéket visz fel és micellás vízzel nehezebb eltávolítani. Azonban ha túl sok kerül a vattára, hajlamos a szembe csöpögni, és ne szépítsük, irgalmatlanul csípi azt - ebbe nem egyszer sikerült már belefutnom. A lemosás után az állaga miatt olajos és kissé kellemetlen érzetet hagy a szemhéjon.


Összességében jó a tapasztalatom ezzel a termékkel, szépen lehozza a makacsabb spirálokat is, viszont a negatívum az, hogy iszonyatosan csípi a szemet, így érdemes óvatosan csöpögtetni a vattára.

Beszerezhetőség, ár:  a mostani Avon katalógusban 1.299 Ft, vagy további Avon Nutra Effects termékek kaphatóak még az Iparfüméria webáruházában.