Üzemeltető: Blogger.

Termékteszt | Sephora hidratáló arcpermet

IMG 0863
Ezzel a Sephora arcpermettel még nővérem lepett meg egy külföldi útja során, és eszembe jutott hogy nem is írtam még nektek róla. Mivel itthon nem beszerezhető, így arra voltam kíváncsi, hogy mennyivel tud többet mint egy itthon kapható mezei termálvizes arcpermet, szomorkodhatunk-e amiatt, hogy itthon nem beszerezhető.


A víz egy 150 ml-es kifújós flakonban érkezik (ha jól emlékszem ez az egyetlen kiszerelés, nem éppen táskabarát darab) és biztonsági játékosként két kupakot is találunk rajta: a feketét levéve van még egy átlátszó (ez külföldön valamiért bevett szokás a márkáknál, pl. az Urban Decay All Nighter sminkfixálójánál is van még egy plusz kupak)

IMG 0868

A víz alkoholmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt, a csomagolás szerint pedig " Egész napra hidratálja a bőrt, megnyugtatja, felfrissíti és puhává teszi. Gyengéd illatot biztosítva a nap akármelyik szakaszában használható, igazi nyári must-have darab. Parabén nélkül".

Multifunkciós termékről van szó, használható a bőr hidratálására, tonikként vagy a sminkre fújva, hogy felfrissítse azt. Nálam a sminkes-sarok állandó lakója lett: ha úgy érzem, hogy elkél egy kis plusz hidratálás a bőrömnek, fújok egyet rá. Kifújva egyébként nem ragacsos, hamar beszívódik és tényleg ad egy azonnali plusz hidratálást a bőrnek, a sminket pedig szépen egységesíti ha a végén fújod az arcodra. Ami miatt azonban én egy kicsit megütköztem, az az hogy nagyon sok illatanyagot pakoltak bele - ez már kifújáskor is elég erőteljesen érezhető, de az összetevőlistát megpillantva (sajnos online nem találtam sehol sem, így nem tudom nektek megmutatni) láthatjuk, hogy az illatanyag a 2. helyre csúszott. Értem én hogy hidratáljon és legyen is szuper illata, de az erre érzékeny bőrűeknél pont emiatt okozhat problémát a dolog - nálam emiatt nincs mindennapi használatban, bár lekopogom, az én bőröm nem érzékeny erre szerencsére, de pont emiatt a tulajdonsága miatt nem használom tonikként.

Tud-e többet mint egy mezei termálvizes arcpermet? Az a helyzet, hogy nem: hatásra teljesen ugyanolyan. Frissít, egységesíti a sminket - talán a hidratálóhatása jobb egy fokkal, plusz egy termálvizes arcpermetben nincsen illatanyag, így az is arrafelé billenti azt a bizonyos képzeletbeli mérleget.