Üzemeltető: Blogger.

#32 Illatgardrób | Victoria's Secret Amber Romance

IMG 5184
Elejtettem egy apró megjegyzést a parfüm összetevőiről a Twitteren, és az egyöntetű vélemények szerint nagyon kíváncsiak voltatok rá. :) Ha azt mondom, hogy Victoria's Secret, le merném fogadni, hogy nektek is egyből a márka szárnyas angyalkái jutnak az eszetekbe, ugye? És vajon milyen parfümöt viselhet egy Victoria's Secret angyal? Például olyat, mint az Amber Romance.

Mikor utánanéztem hány parfümmel is rendelkezik pontosan a Victoria's Secret, igencsak meglepődtem: a kínálat nagyon széles, és ezt értsétek úgy, hogy kb. több mint ötven parfümöt adtak már ki - ami azért valljuk be, nem kevés. 

IMG 5185

Illatkompozíció, Illatjegyek: orientális-vaníliás; Fejjegy: cseresznye, édes illatok, vanília, szantálfa, kamilla | Szívjegy: aloe vera, ámbra, cukor, tej  | Alapjegy: - |

A tesztet a poén lelövésével kezdeném: ez a parfüm azon ritka esetek egyikét mutatja, amikor az adott névnek semmi köze az illat tartalmához - de szó szerint semmi, tényleg. Ha azt mondom hogy Amber Romance, egy fűszeres-vaníliás, meleg, kellemes illatot képzelek magam elé (ahogyan azt az orientális-vaníliás kategória is mutatja), azonban ez az illat se nem ámbrás, se nem meleg, de még csak nem is orientális-vaníliás. Ha kategóriába kellene sorolni a saját szimatom alapján, kapásból azt vágnám rá, hogy gourmand. 

A csuklómra fújáskor nagyon markánsan kiérzem a cseresznyét és a vaníliát - kicsit olyan, mintha némi mandula, vagy marcipán is megbújna mellettük, ez valószínűleg a kissé szintetikus, már-már cukrozott koktélcseresznyére hajazó illatnak köszönhető. Később a cseresznye egy kicsit elcsitul, és onnantól kezdve az orrom már csak négy dolgot érez: halványan a cseresznyét, és dominánsan a cukor-tej-vanília kombót. A szantálfa, a pézsma, a kamilla és az aloe vera a kanyarban sincs, egyetlen egyszer sem tűnnek fel a bőrömön, még csak egy pillanatra sem, holott a parfüm nevében benne van az ámbra - mégsem jön elő egyetlenegyszer sem, de nemhogy az ámbra, egyetlenegy fűszeres jegy sem - így mostmár talán értitek, hogy miért mondtam azt, hogy a névnek semmi, de semmi köze nincsen az illathoz.

Az illat innentől kezdve leginkább valami cukrozott, édes turmixra, vagy shakere hasonlít: kicsit émelyítővé válik a tömör cukortól és tejtől, és egyszerűen nem enged kibontakozni semmi mást ezeken kívül - nem is pontosan értem, hogy egy ilyen édes, szintetikus, már-már émelyítő (jó, azért a Pink Sugarnál sokkal-sokkal jobb!) illat hogyan kaphatott orientális-vaníliás besorolást, ha az égegyadta világon semmi, de semmi orientális nem fordul elő benne. Az illat sajnos képtelen a változásra, a kifújás után elég egysíkú marad ezzel a tejes-turmixos-cseresznyés témával - ami nem rossz annak, aki kedveli a "nyálcsorgató, megennélek" típusú illatokat magán, csak az ember lánya jogosan várná el egy Victoria's Secret parfümtől, hogy legyen már egy kicsit változatosabb mint egy szimpla cseresznyés shake. Maga az illat nagyon finom egyébként, de én nem tudom eldönteni hányadán is állok vele - néha émelyítőnek érzem, néha túl cukimukinak, néha pedig teljesen okénak.

A hatósugara a közepesnél gyengébb - szerencsére nem tudunk vele masszív, tömeggyilkos illatcsíkot húzni magunk után (még többszöri fújásra sem). 4-5 órán keresztül tart, utána pedig fokozatosan halványul.

Ki fogja szeretni?
Annak aki imádja az édeset, cukrosat és imád ehető-iható ételeket/italokat imitáló illatfelhőbe bújni - a tinilányok különösen odalennének ezért az illatért szerintem (félreértés ne essék, nem áltanosítani próbáltam).

Beszerezhetőség: Az Iparfüméria webáruházában itt, illetve a Müllerekben. A 30 ml-es kiszerelés ára 3.550 Ft, a Müllerben 4.000 Ft körüli áron kapható. 

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!