Üzemeltető: Blogger.

A csíkozodó szemhéjpúderek ellenszere: Milani Eyeshadow Primer

IMG 5176
Egészen mostanáig nem szerettem különösebben pepecselni a szemsminkekkel: a rejtett szemhéjamon alig látszott valami, a zsírossága miatt pedig  használhattam alá akármit, 2-4 óra múlva beült minden a szemhéjráncaimba összecsíkozódva - egészen addig amíg úgy nem döntöttem hogy elég volt, és meg nem rendeltem a Milani darabját.

A döntés mellett a csupa pozitív véleménnyel rendelkező Krémmániás adatlap és a rengeteg blogger vélemény (magyar és külföldi is egyaránt) segített: nem siettem el, alaposan elolvastam minden irományt amit csak felleltem és  őszintén szólva ennél jobban nem is választhattam volna, sikerült belenyúlni a tutiba!

második IMG 5179

A primer egy egyszerű, csőrös kiszerelésű tubusban érkezik a 01-es nude árnyalatban (gyanítom, hogy ez az egyetlen árnyalat, de javítsatok ki ha tévedek) kipötyögtetve testszínű, elkenve azonban láthatatlanná válik a bőrön. Minimális illata van és nagyon balzsamos állaga. Ami legelőször feltűnt, az az volt hogy bőrre kenve milyen hamar megszárad - egy fél perc elteltével már olyan mintha nem is lenne ott semmi, mégis lemattítja a szemhéj bőrét. Ezt a fél perc száradóidőt javasolt megvárni, hiszen ekkor "köt meg" a primer, így fognak tudni beletapadni a szemhéjporok rendesen. 

harmadik

 Ha megszáradt, gyönyörűen felélénkíti a szemhéjpúderek színét és satírozni is könnyű őket. Legelső próbának egy taupe szemsminket dobtam fel délután 16 órakor amiről szépen el is feledkeztem, csak akkor jutott eszembe csekkolni, amikor este 11-kor belenéztem a tükörbe, és szinte lesokkoltam: a szemhéjpúderem még mindig ott csücsült a szememen egyben! Halványabban ugyan, de közel 7 óra elteltével még mindig ott volt e-gy-b-e-n.  Nem igazán tudtam elhinni, amit látok, de azóta többször is volt már rajtam, és délutántól késő estig tényleg ott marad csík nélkül, egyben. A szemhéjpúderek intenzitása halványul csak, de a szemsmink maga egy tapodtat sem moccan, így a zsíros és rejtett szemhéjúaknak bátran ajánlom. Van hogy nincs időm szemsminket készíteni mert rohanok, olyankor csak önmagában rakom fel hogy ne zsírosodjon a szemhéjam bőre, és úgy is tökéletesen teszi a dolgát.

Már csak azt kell kiderítenem, hogy mennyire fogja bírni a nyári negyven fokokat, de remélem, hogy azt az akadályt is sikerrel fogja venni. :)

Beszerezhetőség: Milani webshop (a Glamour napok alatt 20% kedvezményt biztosítanak), de én pl. az Ebayről vettem 2.740 Ft körül átszámítva.