Üzemeltető: Blogger.

#35 Illatgardrób | Prada Candy L'eau

Talán már tudjátok rólam, hogy nagyon szeretem az édes illatokat és azon belül is a gyümölcsös vonulatú parfümöket, azonban időről-időre magával ragad kísérletezési kedv, és szívesen kipróbálok más típusú illatokat is, mint például a Prada Candy L'eau-t.

Illatkompozíció, Illatjegyek: orientális-vaníliás; Fejjegy: citrusok | Szívjegy: cukorborsó | Alapjegy: benzoin, karamell, fehér pézsma |

Megjelenés éve: 2013 április | Anyaillat: Prada Candy | Parfümőr: Daniela Rocha Andrier 


A Candy L'eau a Candy anyaillat flankere, amit szintén szagoltam már, de az az a típusú illat, amit a saját bőröm egyszerűen már nem tolerál: a fejjegyben lévő karamella émelyítően édessé válik a bőrömön, épp ezért voltam kíváncsi arra, hogy vajon a Candy L'eau más lesz-e, és ha igen, miben? Lelőve a poént, a válasz igen. :)

Látszik, hogy ezt az illatot azért kreálták, hogy az anyaillat szolidabb és szelídebb verziója legyen, és ez tökéletes mértékben sikerült is: a Candy L'eau megadja azt a kellemes púderes édeskés bájosságot, amit a Candy nem tudott a bőrömön produkálni. Az illat üvege nagyon elegáns csomagolást kapott, felül egy púderrózsaszín sávban arannyal körbefuttatva áll a Prada felirat - annyira elegáns és szép, hogy nem bírtam magammal, és a sminkes sarkom díszeként egész egyszerűen kihelyeztem, hogy büntetlenül gyönyörködhessek benne (ne is mondjátok, menthetetlen vagyok, tudom...)


Kifújáskor a fejjegyben lévő citrusok miatt nem csap fejbe azonnal az illat édessége, sőt egy nagyon kellemes frissességet kölcsönöz neki, ami szerintem óhatatlanul is hiányzott az eredeti alkotásból: a citrusok elveszik egy kicsit az illat édességének élét. azonban nem sokáig, hiszen később már elő is bújik a karamell és a benzoin - épp olyan játékosan előkerülve, ahogy Candy a reklámfilmben. A háttérben visszahúzódva ugyan, de ott dorombol a fehér pézsma is, és így végre teljessé válik a Candy L'eau. A karamell és a benzoin felel az illat vaníliás és púderes lágyságáért, a citrus a  minimális játékosságért, a fehér pézsma pedig azért a csipetnyi pikánsságért, ami felteszi a pontot arra a bizonyos i-re.

 A Candy L'eau egy ízig-vérig kifinomult, jól felépített és nőies illat - az a fajta, amit egyszerűen nem lehet minden nap viselni, kell hozzá a megfelelő kedv, a megfelelő hangulat és a megfelelő összeállítás is. Ha ruhára gondolok, óhatatlanul valami finom csipke, vagy púderrózsaszín ugrik a szemem elé, valami ami finoman és rafináltan nőies, mégsem túlságosan hivalkodó - épp, mint a parfüm maga. Inkább a hétköznapok megédesítője ő mint az alkalmaké, határozottan azokban az évszakokban amikor még nincs annyira meleg, hogy az előkerülő napsütés és negyven fok miatt egész egyszerűen fojtóvá váljon az illat édessége. Az aurája elég erős, így ajánlott biztos és finom kézzel fújni, a kevesebb több elvét követve  (ha nem szeretnénk lincselés áldozataivá válni a tömött tömegközlekedési eszközökön).

Reklámfilm:

Ez az illat megosztó darab és biztos vagyok benne, hogy lehet utálni vagy lehet szeretni, de közömbösnek lenni vele szemben biztosan nem. Aki nem szereti az édes illatokat, az a Candy L'eaut sem fogja, és biztosan vannak olyanok is akik rásütik, hogy a mostani trendeknek megfelelő vattacukros kreáció - ám szerintem sokkal kifinomultabb és kevésbé agresszívabb mint pl a sokat emlegetett Pink Sugar, vagy pedig a sima verziója, a  Candy. A Candy L'eau egy olyan édesség, amit időről-időre megkívánok a polcon mert jól esik beleburkolni magam ebbe a púderes finomságba, és mindezt teljesen büntetlenül tehetem... :)

Beszerezhetőség, ár: Vip-parfüm webáruház, a legkisebb 30 ml-s kiszerelés 13.790 Ft.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.