Üzemeltető: Blogger.

#34 Illatgardrób | Calvin Klein Forbidden Euphoria

IMG 5621
Mindig örülök, ha egy eddig még nem próbált divatház vagy márka parfümjéről írhatok nektek, színesítve ezzel a blogon lévő parfümpalettát - ez a mai is ilyen lesz, a Calvin Klein egyik kultikus illatáról mesélek nektek egy kicsit.

IMG 5617

Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös | Fejjegy: mandarin, málna, barackvirág | Szívjegy: jázmin, orchidea, babarózsa | Alapjegyek: kasmírfa, pacsuli, pézsma

Megjelenés éve: 2011 | Anyaillat: Calvin Klein Euphoria

A Forbidden Euphoria a Calvin Klein 2005-ben megjelent Euphoria anyaillat flankere - érdekesség, hogy az Euphoria sorozatból rengetegféle variáns elkészült már az idők során, és mindegyik más és más jellegű. Én pl az Endless Euphoria verzióját próbáltam már kis mintában, ami egy púderes, friss és virágos verzió, míg a Forbidden Euphoriában abszolút nem lelhető fel ez a friss, tiszta virágosság - mondhatni szöges ellentéte annak.

IMG 5626

Nem találkoztam még parfümmel a Juicy Couture darabján kívül aminek ennyire hangsúlyos, érdekes formájú és nagy üvege lett volna, viszont ez a lapított kavicsra emlékeztető sötétlila üvegcse elég impozáns látványt nyújt a polcon, és bizony helyet is követel magának elég rendesen. :)

Nagyon kellemes gyümölcsös nyitány fogad kifújáskor, főképp a mandarint érzem némi barackvirággal - azonban a parfüm nem áll meg a gyümölcsös egysíkúságnál, a jázminnak és a pacsuli-pézsma kettősének köszönhetően az illat kap egy kis pikáns akkordot: egy minimális csípős fűszeresség társul a gyümölcsös jegyek mellé, így előhozva az illat mélységét. A kasmírfa egy kellemes édeskés-fás melegséget biztosít alapnak a meglévő jegyek mellé, ezáltal még tovább mélyítve a kompozíciót. Az összkép egy mélyebb, alkalmibb, sötétebb és fűszeresebb illatkompocíóvá áll össze, ami tökéletes lehet az esti alkalmakra: buja, fűszeres és titokzatos a pikáns illatjegyeknek és a jázminnak köszönhetően. Abszolút játékos és nőies illat, ami a hétköznapokon is megállja a helyét: a nappal és a napsugarak hatására mintha kicsit megszelídülne, így én abszolút nem érzem soknak egy szimpla hétköznapra sem: egyaránt jól áll neki egy fülledt esti levegő, és egy meleg, napsütéses nap is. Évszakok terén szerintem univerzális darab: ugyanúgy jó választás lehet télen is, mint tavasszal, ősszel vagy nyáron, egyik évszakban sem túl sok, -a gyümölcsös jegyek épp annyira tompítják a meleg, füstös akkordokat, hogy ne legyen uralkodóan és orrbántóan fűszeres.

IMG 5625

A tartóssága az egyedüli, amivel nem vagyok teljesen kibékülve, én 2-3 óra múlva úgy érzem, hogy a közepes hatósugárból bőrközelivé szelídül, így már nem érezni annyira.

Kik szerethetik? Azok, akik alkalmi illatot keresnek és szeretik a buja, fűszeresebb-gyümölcsösebb kompozíciókat, nekik biztosan ajánlanám megszaglászásra. :)

Reklámfilm: (Palvin Barbi a reklámarc! :) )


Beszerezhetőség és ár: Luxoryshop, vagy drogériák-parfümériák, a legkisebb 30 ml-s kiszerelés ára  6.620 Ft.
A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.