Üzemeltető: Blogger.

#33 Illatgardrób | A tavasz ölelése: Trussardi My name

Trussardi My Name
Azt mondják, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - ez lehetne a mottója a mai parfümös bejegyzésnek is, ugyanis azzal sem túloznék ha azt mondanám, hogy elhoztam nektek a tavasz illatát egy üvegcsébe zárva. Íme az Illatgardrób 33. szereplője, Trussardi My Name illatkompozíciója!

IMG 5209

A Trussardi egy divatház, amely már régóta gyárt parfümöket, azonban én ezidáig nem próbáltam egyetlenegy darabot sem tőlük; így az ismerkedés izgalmas örömével karöltve vágtam neki a szaglászásnak és próbálgatásnak. :)

Illatkompozíció, Illatjegyek: orientális-virágos; Fejjegy: fehér ibolya, heliotróp | Szívjegy: orgona, pézsma, liliom | Alapjegy: ámbra, vanília |

Megjelenés éve: 2013 szeptembere

IMG 5218 (1)

A Trussardi My Name egy orientális-virágos kompozíció, amiből az én orrom csak egy nagy-nagy csokor virágot érez ki az első szaglászásra, azonban nem hagytam magam megtéveszteni :) A bőrre fújva a parfüm friss és légies benyomást kelt: olyan, mint amikor tavasszal kimegyünk a levegőre, és beleszagolunk a rügyező fák és virágok illatába. Eleinte a heliotróp vaníliás édessége uralja az illatot, majd később becsatlakoznak a virágok is: az ibolya, az orgona és a lilom. Az orrom nem tudja elkülöníteni őket teljesen, azonban együtt egy kellemes, friss egyveleget képeznek, egy nagyon-nagyon pici fűszerességgel megtámogatva az illatot a háttérben - ez a pézsmának és az ámbrának köszönhető. A heliotrop és a vanília adja a virágos alap mellé az illat édességét és púderességét - ez a darab tényleg ízig-vérig tavaszi és friss: teletömve virágokkal, napsütéssel és a levegőben szálldogáló tavasz ígéretével. Leginkább a kora tavaszi vagy tavaszi napokra tudom elképzelni (de egyébként minden évszakhoz illő, hétköznapi illat), mindenképpen napsütés mellé, akkor fog kibontakozni csak az igazi ereje. :) Nagyon kis kellemes, könnyed, friss illat, aminek a hatósugarát közepesnek mondanám: több fújással már nagyon erőssé és zavaróvá avanzsálódik. Az illatot elméletileg a 25 és 45 közötti korosztálynak tervezték és ebben lehet is valami: én a magam 22 évével finomnak érzem ugyan, azonban a saját bőrömmel nem érzem teljesen kompatibilisnek - bár ezt betudhatjuk annak is, hogy a virágos jegyek kevésbé működnek a bőrömön: Nagyon kellemesek ugyan, de disszonánsnak hatnak. Aki azonban egy  friss, minimálisan édes, könnyed és üde tavaszi darabot keres, annak bátran tudom ajánlani a Trussard My name darabját, nem fog mellélőni vele.

Reklámfilm:

Beszerezhetőség: parfümériák, Parfum.hu webáruház

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!