Üzemeltető: Blogger.

#31 Illatgardrób | Avon Luck La Vie

fő IMG 4147
Az Avon ismét bebizonyította, hogy három illatjegyből is születhet egy átgondolt és egyben levő kompozíció, így a mai bejegyzésben a Luck la Vie kapja a főszerepet.

Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös; Fejjegy: eper | Szívjegy: gyöngyvirág | Alapjegy: cédrus

Parfümőr: Pierre Negrin (Calvin Klein, Donna Karan, Guess, Ralph Lauren parfümök készítésében vett részt, többek között)

Megjelenés éve: 2015 | Anyaillat: Avon Luck

kettő IMG 4148

A Luck la Vie a 2014-ben megjelent Luck for Her flankerje, ám a páros csupán csak az üveg kinézetében hasonlít, az illatjegyek közül egy sem egyezik. Az üvegre ahogy mindig, most is nagy gondot fordított az Avon:  az előző változatnál megismert "szteppelt" mintát látjuk viszont masnival a tetején - jól meg is tréfált elsőre a csomagolás, azt hittem a kupak maga a masni, azonban mint kiderült, csak a tetejét kell leszedni, nem az egész masnit.

Az első szimatoláskor a bőrömön nagyon dominánsan kiérezhető  az eper, amit a háttérben támogat a cédrus, és később betársul mellé a gyöngyvirág is - adva egy kis virágos vonulatot is az illatnak. Hiába áll három illatjegyből a parfüm, ez a három kerek egészet alkot: a benne levő eper illata friss, zamatosan gyümölcsös (de mégsem fejfájdítóan édes), már-már harapnivaló - ehhez szuperül illik a cédrus minimális citrusossága és a gyöngyvirág finom nőiessége.  Együtt egy gyümölcsös, ám mégis elegáns illatkompozíciót eredményeznek, mindenféle cukrosság vagy sziruposság nélkül (bár lehet lesz olyan, aki túl édesnek fogja találni az illatot), amiben már-már kimondatlanul, de érezhetően ott bujkál a tavaszi szellő napsütéses, friss virágillatot hozó, csalogató ígérete.

Az illat maga elegáns, azonban nem teljesen és csak és kizárólag alkalmi: hétköznapokra is bátran lehet hordani ha fel szeretnénk dobni a hangulatunkat vagy a szerelésünket. A hatósugarát közepesnek mondanám, több fújással nagyon intenzív hatásig lehet építeni, de az már a környezetünknek is sok lehet, így érdemes könnyed kézzel bánni vele. EDP lévén én még délután is elég intenzíven érzem a csuklómon, igaz akkor már jóval bőrközelibbé halványul az illat.

Beszerezhetőség, Ár: Az Avon weboldalán a katalógusban 6.199 Ft-ért, de további Avon illatok és termékek találhatóak az Iparfüméria webáruházában is.

További Avon parfümök tesztje:

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.