Üzemeltető: Blogger.

Kipróbáltam: Bioderma Atoderm olajtusfürdő

elsőkép
A Biodermánál nemrég jelent meg az Atoderm termékcsalád újdonsága, az olajtusfürdő - erről hoztam el ma nektek a tapasztalataimat egy teszt formájában. Lássuk!

képkettőő

Mit ígér a termék? "Gazdagon táplálja a bőrt, megszünteti a bőrirritációt, már újszülött kortól is, arcra és testre egyaránt használható, száraz / nagyon száraz / atópiás bőrre, lágy textúra, nem ragad, hipoallergén, parabénmentes, szappanmentes, tartósítószermentes, nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat"

Ami a legelőször feltűnt, az a pumpás kiszerelés volt - és ez számomra egy hatalmas pozitívuma a terméknek, mert kényelmes és kellemes használni, nem kell a flakont nyomogatni, döntögetni és nem fog kifolyni sem, ha nem akarjuk. A tusfürdő állaga tényleg olajos, viszont nem azt a nehéz textúrát kell elképzelni mint a hajolajok esetében: ez sokkal könnyedebb, így ebből adódóan folyós és híg egy kissé. Első körben megpróbáltam a fürdőpamacsomra nyomni és felhabosítani, mivel azonban nem klasszikus tusfürdő állaga van, így nem habzott annyira - érdemes a kezetekbe nyomni egy, másfél pumpálásnyit és azt eldörzsölni a vizes testeteken, szivacs vagy fürdőpamacs nélkül.

Nem szárít, nem irritál és nem is hagy olajos, tapadós réteget - kellemesen hidratál, viszont úgy érzem a testápolót azért nem árt nem hanyagolni a termék használata mellett, de egyszer-egyszer kihagyható.

Ami viszont számomra negatívum, az az illata - iszonyatosan finom, félreértés ne essék, azonban felmerült bennem az a kérdés, hogyha érzékeny bőrre és kisbabáknak is ajánlják, miért van benne ennyi parfüm / illatanyag? (az Inci közepe felé) Így pont az nem fogja tudni használni, akinek érzékeny és allergiás a bőre a parfümre, illatanyagra (és bőven van ilyen ember, aki nem tud csak sima, illatmentes testápolót használni emiatt, plusz a kisbabák bőre is érzékenyebb).  Szívesen látnék a termékből egy illatmentes verziót, így valószínűleg többen örömmel tudnák használni, mert egyébként az alapötlet és a megvalósítás szerintem szuper.

ÖSSZETEVŐK (Forrás: Krémmánia)

Beszerezhetőség: a patikákban, 100 ml (990 Ft), 200 ml (2720 Ft) és 1 l (5490 Ft) kiszerelésekben.

(A termék tesztelésre érkezett, ez a leírt véleményem semmilyen mértékben nem befolyásolta.)