Üzemeltető: Blogger.

#28 Illatgardrób | Kenzo Flower Tag

főkép
A mai Illatgardrób alanya egy Kenzo parfüm, aminek akár azt a nevet is adhattam volna, hogy Kenzo Flower tag, avagy az ismeretlen ismerős. Hogy mire fel ez a rejtélyes ellentmondás? Lássuk csak...


másodikkép

Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös ; Fejjegy (mandarin, fekete ribizli, rebarbara) Szívjegy jázmin, gyöngyvirág, bazsarózsa) Alapjegy (pézsma, vanília, tea)

Bevezetés éve: 2011

Amikor kifújtam a parfümöt a csuklómra, egyből bevillant, hogy " de hiszen ez az illat ismerős!", majd sűrűn kezdtem el kutakodni az agyamban, hogy vajon miért is, és akkor adatott meg a válasz, amikor elrohantam anyukámhoz, hogy segítsen, honnan lehet olyan ismerős ez az illat? A válasz: ő használta már - és akkor minden leesett: jé tényleg, hát én ezt éreztem már rajta! Most, hogy minden kis részlet a helyére került, haladjunk is tovább... :)

A Kenzo Flower Tag az eredeti anyaillatnak (Kenzo Flower) 11 évvel későbbi kiadása, amit a graffiti és az abban megnyilvánuló fiatal, tinédzserkori lázadás ihletett. A parfüm célközönsége ennek megfelelően a fiatal női réteg, azonban én ezzel nem teljesen értek egyet, de erről bővebben a bejegyzés vége felé olvashattok :)

Kifújáskor először a rebarbara illegeti meg magát a bőrömön, hogy aztán karonfogva társuljon be hozzá a virágos jegyek friss, szinte már tavaszi csokrot idéző egyvelege. A vanília édes aromája végig ott dorombol a háttérben, szinte kidomborítva az illatot egy kis édességgel, majd a mandarin citrusossága változtatja játékossá, már-már incselkedővé a kompozíciót. Ezen a ponton értettem meg egy kicsit, hogy miért is szánták ezt a (lázadó és nem lázadó) fiatal nőknek: olyan ütemben váltakoznak benne a jegyek, ahogyan a fiatal nők szeszélyei, folyton változtatva az illatot. A gyöngyvirág is meg-megmutatja magát, és innentől mintha az illat is megtalálta volna a súlypontját: a mandarin citrusossága kezdi eluralni az egyveleget a bőrömön, megtoldva egy csipetnyi vaníliával és fűszerességgel a pézsmának köszönhetően - sajnos az én bőrömön a mandarin citromosan savanykás oldala dominál végig a gyöngyvirággal karöltve, így teljesen nem érzem magaménak az illatot - azonban most, hogy fény derült rá honnan ilyen ismerős, azóta bármikor megszagolom, az anyukám ugrik be róla :)

Az én nézőpontom szerint a parfüm leszáradása miatt inkább a felnőttebb, idősebb korosztály fogja szeretni, de ők nagyon. A virágok miatt abszolút a tavaszi időjárás az ő terepe, de a pézsma és a vanília miatt még ősszel, vagy akár télen is megállja a helyét - a hatósugara a mandarin citrusossága miatt elég magas, így érdemes könnyedebb kézzel fújkálni, alkalom-téren pedig leginkább hétköznapra tudnám elképzelni. Tartósság szempontjából nagyon ragaszkodó, hosszú-hosszú órákon keresztül érezni intenzíven a bőrön.

Reklámfilm:


Beszerezhetőség: drogériák (Müller), parfümériák, webshop terén pedig a Luxoryshopban és az Iparfümériában elérhető teszter, vagy többféle kiszerelésben (30,50,100 ml) eau de toilette, vagy eau de parfum formájában.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.