Üzemeltető: Blogger.

#30 Illatgardrób | Escada Island Kiss

Aki régebb óta olvas, az tudhatja hogy odavagyok az Escada divatház illataiért - főleg a régebbiekért, amik ezek a színes üveges, gyümölcsös illatok. Ezeket nagyon ritkán látni már a parfümériák, drogériák polcain, elvétve találkozhatunk csak velük egy-egy parfüm webáruházban. Az Island Kiss nálam már régóta kívánságlistás volt kipróbálás szempontjából, így lássuk mire jutottam vele :)


Illatkompozíció, Illatjegyek: virágos-gyümölcsös; Szívjegy: narancs, golgotavirág, mangó | Fejjegy: barack, magnólia | Alapjegy: pézsma, fás jegyek, piros gyümölcsök |

Megjelenés éve: 2011
Az Island Kiss 2011-es kiadása egy újracsomagolt változata a régebbi, 2004-es kiadásnak, azonban nemcsak a csomagolásában, hanem az illatjegyeiben is különbözik tőle. Ízig-vérig nyári illat, aminek a megalkotását a karibi tenger ihlette, tele van gyümölcsös és virágos jegyekkel.Az Island Kiss illatot már régebbről is ismertem (még a 2004-es verzióját), nővérem akkoriban előszeretettel használta ezeket az illatokat, nekem pedig már akkor is tetszett. A bőrömön a kifújás pillanatában egy iszonyatosan finom édes, gyümölcsös kompozíciót érzek, amit a mangó és a narancs egyvelege ad. A barack halványan meghúzódik a háttérben, a virágos jegyek pedig adnak egy kis pluszt az illatnak, kiküszöbölve azt, hogy a gyümölcsös jegyek túlságosan is édessé, szirupossá váljanak. Emellett a pézsma és a fás jegyek gondoskodnak arról, hogy adjanak egy kis mélységet és csípősséget a gyümölcskoktélhoz - szinte mindegyik Escada illatban megtalálhatóak, és az én bőrömön mindegyik darabnál ki is érzem őket.

Az Island Kiss illatolva olyan, mintha a tengerparton üldögélnél egy finom koktéllal a kezedben, a hajadat pedig könnyedén meglibbentené a hűs nyári szellő, hogy aztán együttesen érezd a közeli tengerpart és a nyár egyvelegének illatát - amit aztán a nyaralás után hazavihetsz magaddal örök emlékként. Ez a parfüm napsütést és meleget kíván hogy úgy igazán megadja a hangulatot a viseléséhez, azonban én volt hogy kifújtam csak úgy alapon egy-egy esősebb, hidegebb napon,lázadva ezzel a komor szürkeség ellen - az olyan napokra tökéletes, amikor rossz kedved van és szeretnéd valamivel feldobni egy kicsit. :)

Aminél egy kicsit elvérzik számomra az illat, az a tartóssága - remek közepes hatósugara lenne, ám 3 óránál tovább sajnos nem érezni tartósan, mert egyre jobban halványul és bőrközeli lesz - én személy szerint sokkal-sokkal tovább szeretném élvezni a bőrömön.

Az Escada sorozat további parfümtesztjei a blogon:

 - Born in Paradise
- Taj Sunset

Beszerezhetőség, Ár: ritka darab, a Parfum.hu webáruházában beszerezhető, 30, 50, 100 ml és teszter (100 ml) kiszerelésben is. A legkisebb, 30 ml-es változat ára 12.170 Ft.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll (beleértve a bejegyzés / rovat címét). A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után!