Üzemeltető: Blogger.

Avon Glimmerstick ajakkontúr ceruzák (Mystery Mauve, Simply Spice)

IMG 4157fő
A matt rúzsok mellett az ajakkontúr ceruzákért is bolondulok, így abból is mindig keresem-kutatom a legjobbakat és legtartósabbakat - most éppen ezt a két Avon darabot próbáltam ki.

IMG 4158 második

Az Avon Glimmerstick kontúrceruzái tekerősek, és egy kis csík jelzi a színt a ceruza oldalán - ez megkönnyíti a dolgunkat keresgélés közben.

Mindkét ceruza kellemes krémes állagú, könnyen siklanak az ajkakon (a rúzst pedig könnyű feltenni rájuk) és nagyon könnyű kontúrt húzni velük. Nagyon pigmentáltak, egyenletesen terülnek és a finisük teljesen matt - abszolút nem érezni hogy az ajkakon vannak és ha esetleg elfelejtettünk volna alájuk tenni ajakápolót, még akkor sem vészes a helyzet - de ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert picit húzódik alattuk az ajak bőre balzsam nélkül.

A Mystery Mauve egy piszkos mályvás sötétrózsaszín (hasonló mint a Mac Mehr), a Simply Spice pedig egy sötétbarna, már-már retro feelinges, a Mac Velvet Teddy árnyalatához hasonló szín. Önmagukban is bátran viselhetjük őket - én eleinte azt hittem, hogy nagyon mellényúltam a Simply Spice barnás árnyalatával, de egyik nap feltettem önmagában, és hogy mondjam...elég dög - már ha bírjátok a sötét, barnás árnyalatokat és jól állnak, mert ez nem egy hétköznapi darab az én hófehérke bőrömhöz, annyi szent. :)

IMG 4159harmadik
Minimális a különbség a két árnyalat között, a Simply Spice barnás, míg a Mystery Mauve mályvás

Sajnos egy negatívumuk van: a tartósság. Önmagában felkenve olyan kb három ivást bírnak (ennyivel hosszabbítják meg a rúzs élettartamát is kb) , közben fokozatosan kopnak (belülről kifelé) - azon viszont meglepődtem, hogy nem fogják meg a poharat ivás közben.

Végítélet: a pigmentáltság és az állag nagyon-nagyon rendben van, csodás matt finissel; a színek is szépek, viszont örülnék ha egy kicsit tartósabbnak bizonyulnának.

Beszerezhetőség, ár: Sajnos a máciusi katalógusban nincsenek benne, de áprilisban visszatérnek. Az Avon oldalán tudjátok őket beszerezni, vagy pedig találtok még termékeket az Iparfüméria webshopjában is.