Üzemeltető: Blogger.

#26 Illatgardrób: Juicy Couture Viva La Juicy (EDP)

főkép
Vannak különféle darabok a (nem kicsi) parfümös kívánságlistámon - általában vagy csak kíváncsiság és megszaglászás céljából, vagy már azért, hogy megkaparintsam őket. A Juicy Couture külföldön ikonikus Viva La Juicy darabja is ezek közé tartozott már régóta - míg nem egy titokzatos szülinapi utalásként annyit kaptam, hogy " amit kapni fogsz, az valami rózsaszín" - nos, ez a valami rózsaszín az áhított parfüm volt. Örültem nagyon! :)

IMG 9934

Illatjegyek: (fejjegy) mandarin, bogyós gyümölcsök; (szívjegy): lonc, gardénia, jázmin; (alapjegy): borostyán, karamell, praliné, szantálfa, vanília

Bevezetés éve: 2008

A Viva La Juicynak már az üvege is arról árulkodik, hogy egy tetőtől-talpig csajos, édes illatot kapunk.  Hatalmas, masszív üvegben érkezik a parfüm, gyémántot idéző kupakkal, a divatház domború aranyszínű logójával az üveg elején; emellé pedig dukál egy hatalmas rózsaszín masni, a róla lelógó couture felirattal és j betűvel - lehet ez sokatoknál már kimeríti a csicsa fogalmát, de nekem iszonyatosan tetszik és egyből a parfümös polcom dísze lett (és talán ez az eddigi legnehezebb üvegem is). Különösen nagy hangsúlyt fektettek a "Juicy Couture érzésre" és ezt még én is érzem úgy, hogy előtte egyetlenegy parfümöm sem volt a divatháztól.

Az illatjegyek alapján azt sejthetnénk, hogy egy túlontól is édes, masszív illatról van szó (karamell, praliné, vanília), de ez egyáltalán nem így van, és ez rendesen meg is lepett. A Viva la Juicy ugyanis egy nagyon könnyed, édes-gyümölcsös kompozíció , amiből ha sokat fújsz, még akkor sem viszed túlzásba. Az én bőrömön nagy sajnálatomra az édes vonal egy kicsit háttérbe szorul és inkább a mandarin dominál némi érezhető virágillattal és vaníliával megspékelve; a szantálfa pedig egy icipici élt is csempész ebbe a gyümölcsös-virágos egyvelegbe. Szerencsére a karamell nem bújik elő a bőrömön, és ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy az alapjegyben van, minimális mennyiségben (ez az egyik legkevésbé kedvelt illatjegyem, a Prada Candy darabjában pl a legelső fejjegy, és egyszerűen annyira harsányan elnyomja rajtam a többi jegyet, hogy egy nehéz, hányingerkeltően édes, karamellillatú felhő leszek tőle). 

IMG 9939 (1)

Számomra a Viva La Juicy megtestesíti a csajos parfüm fogalmát: ikonikus darab, és már csak akkor is mosolyogsz, ha ránézel a polcodon. Igazi univerzális illatnak érzem, bátran viselhető hétköznapra is, de akár egy elegánsabb eseményre is. Nem az a kifejezetten téli illat, inkább tavaszra és nyárra tudom elképzelni, de én nagy előszerettel fújogattam októbertől-novemberig többször is, de talán decemberben vettem a kezembe a legtöbbet. A parfüm hatósugarát közepesnek mondanám: nem egy harsány darab, de nem is teljesen bőrközeli; minimális távolságból már érezni lehet. Túlzásba esni nem nagyon lehet vele akkor sem ha többet fújunk. Korosztályban nagyon nem szabnék határt, mivel nem túlzóan édes, ezért akár a felnőttebb korosztály is azonosulhat vele. :)

Reklámfilm:
     

A Viva La Juicynak számos változata megjelent az eredeti óta (viva la juicy gold couture, la fleur, noir, rose), de az eredeti, sima Juicy Couture parfümnek is megszámlálhatatlanul sok különböző verziója van. A Viva la Juicy 7,5 ml-es golyós kiszerelésben kapható, emellett van még belőle 50 ml-es és 100 ml-es változat is (az enyém az utóbbi), de létezik belőle még testápoló és tusfürdő is. 

Beszerezhetőség: én magyarországon csak az Iparfüméria shopját láttam, ahol forgalmazzák, ahol a legnagyobb, 100 ml-es kiszerelés 15.280 Ft-ba kerül.

A bejegyzésben található képi és szöveges tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A tartalom felhasználása csak a forrás megjelöléssel lehetséges, előzetes egyeztetést követően, változatlanul leközölve (pl. Forrás: http://www.nailpolishmaniac.blogspot.hu). A bejegyzés részének vagy egészének jogosulatlan felhasználása (másolása, leközlése forrás nélkül) jogi lépéseket von maga után.