Üzemeltető: Blogger.

#27 Illatgardrób | Ékszer a bőrödre: Avon Christian Lacroix Bijou

Az Avon ismételten együttműködött Christian Lacroix francia divattervezővel, hogy megalkossák a márka egyik januári újdonságát, a Bijou névre hallgató illatot - ő lesz a mai bejegyzés főszereplője. :)

főkép

Illatjegyek (fejjegy) mandarin, alma, körte; (szívjegy) gardénia, orchidea, jázmin; (alapjegy) vanília, szantálfa, csillagánizs, pézsma

Megjelenés éve: 2015

káp2

Christian Lacroix "munkásságát" már ismertem régebbről egy másik parfüm kapcsán,így amikor megláttam a nevével fémjelzett Bijou parfümjét a katalógusban, tudtam hogy szeretném kipróbálni. Ha az ő neve ötlik fel valahol, automatikusan egy igazi orientális nagyvad jelenik meg a lelki szemeim előtt: füstös, karcos, mély és fűszeres, egy icipici édességgel, így nem csoda hogy kíváncsi lettem, mit alkotott az Avonnal karöltve.

A Bijou üvege a nevéhez híven olyan, akár egy finom ékszer: kellemes púderrózsaszín, bájos, nőies, igazi éke és dísze a parfümös polcnak - azonban úgy érzem a kapott illattal nincs teljesen összhangban: az üveg alapján én egy kellemes, nőies, könnyed púderes illatra számítanék, azonban a Bijou nem pontosan ez a kategória. Bevallom őszintén, egy kissé féltem a csillagánizs dominálásától, de szerencsére nem lett igazam: kifújáskor egy nagyon karakteres, kissé szúrós, kesernyés illat fogad a személyében, azonban az én bőrömön ez nagyon hamar elcsitul. A fűszeres, karcos jegyek szúrósságát ellensúlyozandó előbukkannak a mandarin és a virágok, hogy egy kis édes-friss élt adjanak az illatnak, letompítva ezzel az ijesztő kezdést. A parfüm a kezdeti karcosság után szinte megszelídül a bőrömön: lágyan dorombol a vanília, a gyümölcsök és a virágok egyvelege; a csillagánizs és a szantálfa pedig a háttérbe húzódik, és csak néha-néha érezni őket - de érezhetően jelen vannak a többi jegy mögött, a vanília pedig a puha, krémes alapot szolgáltatja az illatnak.

A Bijout legegyszerűbben két szóval tudnám jellemezni: friss és harapnivaló. A virágos, gyümölcsös, karcos-fűszeres illatjegyek remek harmóniát alkotnak egymással. A csillagánizs belecsempész egy kis darab csípősséget a téli levegőből, ezért én pl imádom akkor viselni, amikor odakint hidegebbre fordul az idő. Alkalmakra semmiképpen sem tudnám elképzelni az illatot, inkább hétköznapra; a szezonját pedig mindenképpen a hidegebb időkre, amikor automatikusan összébb húzod magadon a vastag kardigánt és amikor a levegő csípősségét szinte harapni lehet, a leheleted pedig gomolygó párát hagy előtted, ahogy sétálsz.

A parfüm tipikusan a megosztó illatkategóriába tartozik, a kezdeti karc és szúrósság az, ami sokakat elrettenthet tőle. Az ánizs nem éppen egy könnyed illatjegy: vad, szúr, karcol és keserű felhanggal burkolja be az alapillatot, de ez a fajta füstös karcosság Lacroix védjegye, így csodálkoznék ha ez kimaradt volna az illatból. :)

Elérhető még: férfi parfüm formájában.

Beszerezhetőség: Online, vagy az Iparfüméria webáruházából. A katalógusban az 50 ml-es kiszerelés 7.999 Ft-ba kerül.