Üzemeltető: Blogger.

Angyali highlight egyszerűen - MAC Cream Colour Base (Pearl)

IMG 2289
A nagy highlighter és strobing trend úgy összességében nem kapott el a 2015-ös évben - volt amikor rendszeresen használtam, volt amikor meg lelkiismeretfurdalás nélkül hagytam ki  a sminkrutinomból. Azonban amióta megvan a Mac Pearl névre hallgató krémes darabja, egy kicsit a feje tetejére álltak a dolgok.

IMG 2288

A cream colour base egy multifunkciós terméke a Macnek: rengeteg (közel húsz) árnyalat létezik belőle, és használható pirosítóként, highlighterként vagy akár a szemre applikálva szemhéjfestékként. (Azonban érdemes figyelni mert vannak árnyalatok amikre ráírják, hogy kifejezetten tilos szájon vagy szemen használni). A Pearl a honlap szerint egy halványabb arany árnyalat jeges csillogással, ez szerintem többé-kevésbé megállja a helyét, bár én inkább sárgásfehérnek nevezném. :)

IMG 2287

Az igazi lényeg azonban a beltartalom, ugyanis amióta megvan ez az árnyalat (kb 1-2 hónapja), a meglévő három másik highlighterem közül egy akadt a kezembe, és az is egyszer - azt hiszem ez mindent elmond. A termék állaga kellemesen krémes, és felapplikálva jön a magic: annyira könnyed, hogy szinte magától épül bele a bőrbe; elég egy, maximum két simítás az arc legmagasabb pontján és már el is van dolgozva - nem igazán hittem a szememnek, amikor először kipróbáltam. Ha létezik olyan, hogy tökéletes highlighter a hétköznapokra,a  Pearl simán viszi ezt a címet: olyan kellemes, belülről jövő, "effortless" ragyogást ad a bőrnek, mintha azt nem is egy sminktermékkel értük volna el. Kellemes beleolvad a bőrbe, és abszolút termászetes hatást kelt.

IMG 2291

Egyszerűen nem lehet vele túlzásba esni: ha egy kicsit építünk rajta, még akkor is megmarad a természetes hatás: nem lesz túl sok, nem fog messziről virítani, hogy highlightert viselünk. Imádok belőle pl a kupidó-ív fölé csempészni egy picit, mert olyan gyönyörűen kiemeli, hogy öröm nézni; a másik kedvenc helyem pedig a szemzug, mert nagyon könnyen és gyorsan tudok magamnak éberebb és nyitottabb tekintetet csalni :) A tartóssága méltó a belsőhöz, hosszú órákon át tart, anélkül hogy beszívódna, vagy eltűnne. Egyáltalán nincs zsíros, nehéz állaga ezért még azt is meg merném kockáztatni, hogy a kicsit zsírosabb bőrűeknek is érdemes lehet próbálkozni vele.

Sosem találkoztam még krémes highlighterrel amit ennyire egyszerű lett volna használni: szinte magától végzi a dolgát, nekünk csak fel kell tapogatni az arcra és kétszer rásimítani, végeredményként pedig már-már belülről jövő ragyogást eredményez. Míg a Soft and Gentle (ami egy por alapú highlight, teszt itt) tetőtől-talpig alkalmi, nagyon pigmentált árnyalat és könnyű túlzásba esni vele, addig a Pearl pont a másik oldalt képviseli: ha tehetném, minden nő nesszeszerébe csempésznék egyet, hogy próbálja ki.

Beszerezhetőség: A Mac szaküzletekben vagy akár az Iparfüméria webáruházában elérhetőek a Mac termékek. Kb. 6-7.000 Ft körül mozog az ára, és a matt rúzsok mellett ez az a termék, amire maximimálisan azt tudom mondani, hogy megér minden egyes ráköltött fillért.