Üzemeltető: Blogger.

#25 Illatgardrób | Shiseido Ever Bloom

12170423 10207770853366135 706314715 n
Nemrég beszámoltam nektek a bloggereseményről (itt), amin megismertük a Shiseido márka legújabb illatbevezetését, az Ever Bloom-ot; most pedig magáról az illatról szeretnék mesélni nektek egy kicsit.

12167183 10207770881646842 629695989 n

Ahogy azt már a bemutatásban is írtam, az Ever Bloom nem a hagyományos illatpiramis alapján épül fel, hanem egy belső és egy külső jegy alapján.

Illatjegyek:  lótusz, narancsvirág, jázmin, bulgár rózsaolaj, hinokifa és sylokolide pézsma (ez utóbbiról annyit érdemes tudni, hogy a márka sajátkezűleg kifejlesztett mesterséges pézsma illatjegye, direkt ehhez a parfümhöz készítve.

Parfümőr: Aurélian Guichard (Gucci, Issey Miyake, Escada, Nina Ricci és Kenzo illatok készítésében vett részt, többek között)

Bevezetés éve: 2015 október

IMG 0030

A parfüm megalkotásánál az volt a cél, hogy egy olyan illatot alkossanak meg, ami légiesen könnyed; de mégis nőies, és a viselőjével együtt változik, egyfajta auraként körbelengve őt. Ez azt gondolom, hogy teljes mértékben sikerült is. Az Ever Bloom számomra olyan, mint egy könnyed virágcsokor, vagy egy kellemes tavaszi szellő: lágyan simogat és körbeölel.

A kampányképekben és az üvegben is a rózsaszín dominál, innen már lehet sejteni, hogy a parfüm abszolút a nőies vonalra fekszik rá. Az indítása kissé harsány, de később csitul, és az én bőrömön szagolva a narancsvirágot és a jázmint érzem első blikkre, ez adja meg azt a "tavaszi virágcsokor" érzést. Kellemesen körbeölel, igazi ízig-vérig nőies és alkalmi illat egy ici-pici púderességgel: én szívesen társítok hozzá hullámos loknikat és piros rúzst. Az illatjegyek játékosan váltakoznak benne: néha a virágos, néha pedig a fás jegyek domborodnak ki. A parfüm maga a virágos jegyeivel és púderességével számomra megtestesíti magát a női eleganciát és kecsességet. Az én bőrömön a tartóssága kiemelkedő volt, még hosszú órák után is lehetett érezni bőrközeli állapotban, de ez mindig szubejktív és bőrfüggő, természetesen.

Az Ever Bloom hatósugara nagy, és kissé harsány is, így érdemesebb a kevesebb néha több elvét követni a kifújásnál.. A harsánysága és a virágossága lehet a vízválasztó: vagy emiatt fogja valaki szeretni, vagy pont emiatt fog neki nem tetszeni. Ahogyan fentebb is írtam, számomra abszolút alkalmi illat, ami egy csinosabb viseletet "követel" meg, de nem követ el senki bűnt vele, ha a hétköznapok megszínesítéseként kifújja. Évszakok terén nem érzem annyira évszakfüggőnek, a virágossága és a frissessége viszont tavasszal tud igazán kibontakozni majd.

Beszerezhetőség: a parfümériákban, online pedig a márka termékei az Iparfümérián érhetőek el. A Marionnaudnál a legkisebb 30 ml-es kiszerelés 16.590 Ft-ba kerül, és létezik az illatból testápoló, testkrém és tusfürdő is.

(A parfümöt tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)