Üzemeltető: Blogger.

Hajcihő | Sante jojobás szilikonmentes sampon

főkép
Jópár hónapja megújultak a Sante természetes kozmetikumokat gyártó márka termékei, többek között ez a jojobás sampon is, amiről a mai bejegyzésben szó lesz.

másodikkép

A sampon szilikonmentes, és azt ígéri hogy természetes fényt és rugalmasságot ad a hajnak, ápolva azt. Ami nekem először feltűnt, és a termék számomra legnegatívabb tulajdonsága, hogy alkohol van az összetevőkben: mégpedig a harmadik helyen, és sajnos ki is ütközik a tulajdonsága. Rövid távon nem érezni (selymes és puha hajat hagy maga után) de hosszabb távú használat után bizony megéreztem a szárító hatást a hajamon és a fejbőrömön egyaránt.

A sampon állaga nagyon híg, géles, a szokásosnál több kell belőle a középhosszú hajamra, hogy rendesen habozzon. Az illata számomra picit citromos, ez hajmosás után el is illan. A szilikonmentessége miatt nagyon fura érzést hagy a nedves hajon: csúszós, csikorgós lesz, azonban ami nagy pozitívum, hogy nem gubancolja össze a hajat, szépen ki tudom fésülni a mosás után. A zsírosítás terén sajnos - 1 nap, a 4. helyett már a harmadikon elkezd zsírosodni tőle a hajam.

harmadikkép

Összességében sajnos ez a termék nekem csalódás volt a beletett alkohol és annak hosszabb távú szárító hatása miatt, ebben közrejátszott még a nedves hajon hagyott fura tapintás és a gyorsabban zsírosodás is. 

Beszerezhető a Müllerekben, 1995 Ft-ért.

(A terméket tesztelésre kaptam, azonban ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)