Üzemeltető: Blogger.

Szemrevaló | Mac Groundwork Paint Pot

IMG 9510

A Mac Groundwork Paint potja a márka őszi-téli trendjeinek (a trendbemutatós bejegyzést itt találod) egyik kulcsterméke. Ma őt szeretném bemutatni nektek, valamint körbejárni a "megéri-e Paint potot venni, tud-e többet mint bármelyik másik márka krémes szemhéjfestéke" kérdést. Lássuk is!

IMG 9511

A Mac paint potjai a márka egyik ikonikus Pro Longwear termékcsaládjához tartoznak, és közel 30 színben (és többféle textúrában) elérhetőek a bőrszínektől át az egészen sötét fekete / kék árnyalatokig. Krémes szemhéjfestékek, hasonló üvegtégelyes koncepcióval mint a drogériás társaik. Ezek a kis tégelyek abszolút multifunkcionálisak, használhatjuk őket szemhéjalapnak, szemhéjfestéknek vagy a csillámosabb árnyalatokat akár highlighterként is.

Az árnyalat neve Groundwork, ami a honlap leírása szerint egy közepes tónusú, semleges taupe szín - az én szemem középbarnát lát benne, mindenféle szürkés beütés nélkül, nem mondanám taupe-nak. A festék állaga kellemesen krémes és könnyed, sokkal-sokkal jobb mint a drogériás társaié, plusz több hónap állás után sem kezd el darabosan összeállni. A pigmentáltsága már egy húzásra is tökéletesen elég, az állagából fakadóan satírozni is nagyon szépen, minden gond nélkül lehet.

IMG 9513

A Groundwork nem éppen egy észrevehetetlen árnyalat, így én önmagában csak alapként szeretem használni a szemhéjamon, arra viszont tökéletesen ellátja a funkcióját: sokkal több ideig fent marad vele a szemhéjpúderem az olajos és rejtett szemhéjamon mint bármelyik eddig próbált szemhéjalapozóval, vagy drogériás krémes szemhéjfestékkel.

És most feltehetjük a kérdést: jobb-e mint a drogériás változatok? (Itt csak a Maybelline darabjaira reflektálnék, a H&m darabját csak belenyúlás szinten próbáltam, a Pupa változatát pedig abszolút nem, ezt kérlek vegyétek figyelembe) Erre egy igent megszavaznék. 

Miben jobb?
- színválaszték (Mo.n a CT-ból elég kevés a választék kinthez képest, a H&M-ből pedig szintén csak 4-5 szín elérhető, egyedül talán a Pupa veheti fel a versenyt a maga 18 árnyalatával)
- tartósság (még rejtett és olajos szemhéjon is)
- állag (sokkal krémesebb és nem darabosodik hónapok után sem)
- pigmentáltság (egy húzással tökéletes a színe, satírozásnál sem fakul)

IMG 9516

Természetesen ezek mellé a tulajdonságok mellé kompromisszumot is kell kössünk, mégpedig az ár terén: a Paint Pot kb 6.100 Ft-ba kerül, ez kb több mint kétszerese a drogériás áraknak - viszont ha egy igazi minőségi krémes és ikonikus szemhéjfestékre vágytok, így ha valamibe, egy Paint Potba tényleg érdemes befektetni (a matt rúzsok mellett)

Beszerezhetőség: Mac szaküzletek, de lassanként az Iparfüméria kínálatába is kúsznak be a Mac termékek (innen akkor érdemes rendelni ha nem budapestiek vagyok és ki szeretnétek próbálni a márkát)

Pénztárcabarát alternatívák az alábbi márkáknál találhatóak: Maybelline, H&M, Pupa