Üzemeltető: Blogger.

Pénztárcabarát sminktermékek | Essence ajakkontúr ceruzák

cerkak

Fontosnak tartom, hogy a blog nem csak adott árszínvonalú dolgokról szóljon, hanem legyen benne minden vegyesen: drágább és olcsóbb kategória egyaránt. Szerencsére a drogériákban is találni gyöngyszemeket, így ma megmutatom nektek a kedvenc ajakceruzáimat az Essence-től,  a minőségük ugyanis megérdemel egy külön posztot. :)

cerkak3jo

Ha ajakceruzákról van szó, a kedvenceim az Essence darabjai - ezekből is van a legtöbb a készletemben, szám szerint öt darab; ezen kívül egy Sephora és egy H&M darabot birtoklok még. Ezeknek a ceruzáknak a legnagyobb előnye az, hogy olcsóak (345 Ft egy darab), nagy a színválaszték (a nude-tól a dögös vörösig 9 árnyalat található meg), a minőségük pedig felülmúlta az összes elképzelésem.

A darabok árnyalat szerint:

cerkak2

A második legtöbbet használt, elsőnek beszerzett árnyalat a (07) Cute Pink, ami egy melegebb matt rózsaszín árnyalat - ezt volt, hogy sokszor nem rúzs alá, hanem csak önmagában dobtam fel.

A (13) Transparent egy átlátszó ceruza és ahogy a képről is látszik, ezt használom a legtöbbet. A színtelenségéből adódóan univerzális darab, bármilyen rúzshoz felkenhető ha épp nincs olyan színű ceruzátok. A hátránya viszont, hogy nem látszik hová tettél belőle és hová nem.

A harmadik a (15) Honey Berry, amit kifejezetten a kedvenc bogyószínű Catrice rúzsomhoz vettem (Matt-erial girl), ő önmagában nem tetszik az ajkaimon, viszont a rúzs alá tökéletes.

A negyedik és ötödik árnyalat a legújabb szerzemény, mindkettőre a Glamour napokon csaptam le. Az egyik a már megújult csomagolású (14) Femme Fatale, ami egy igazi klasszikus piros árnyalat, a másik pedig a (08) Red Blush, ami egy sötétebb vörös. Most kezdtem nyitni a piros/vörös árnyalatok felé, és elkerülhetetlennek éreztem ehhez a kontúrceruza beszerzését, hiszen ezek extra precitizást és figyelmet igényelnek - na meg az sem árt, ha a helyükön maradnak.

IMG 0118

Az ötből eddig négy darabot próbáltam (a Red Blusht még nem volt alkalmam) de mindről ugyanezt tudnám elmondani: kellemes, krémes állaguk van (ami az ajakceruzáknál ritka, a Catrice darabjait pl abszolút nem szerettem mert szárazak voltak), a finisük matt, jól pigmentáltak ezért önmagukban is viselhetőek. Érdemes alájuk hidratálni, mert hajlamosak egy kicsit szárítani, viszont a rúzsok tartósságát szépen megdobják - őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen jó minőségűek ezek a ceruzák, le a kalappal az Essence előtt!

A kívánságlistámon szerepel még: a Soft Berry bogyós árnyalata, a Satin Mauve Kyle Jenner-féle lilás színe és az In the nude árnyalat. Nemrég kijött egy új vonal, ami már nem hegyezős, hanem tekerős darabokból áll, és az ára is több (549 Ft). Őszintén szólva kicsit félek, hogy azok már nem lesznek ennyire krémesek, de a még nagyobb színválaszték miatt egyszer tuti beadom a derekam (a sweetheart fukszia árnyalata csodaszépnek tűnik!)

Beszerezhetőség: drogériák, Douglas, 9 árnyalatban, darabonként 349 Ft-ért. Az elérhető színeket az Essence honlapján találjátok meg.