Üzemeltető: Blogger.

#23 Illatgardrób | Yves Rocher So Elixir Bois Sensuel

FŐKÉP IMG 8932

Mostanában rengeteg parfümújdonság érkezett be hozzám, szépen sorban szeretném majd mindet bemutatni nektek, mert nagyon izgalmas darabok egytől-egyig :) Arra gondoltam, hogy kezdhetnénk legelsőnek az Yves Rocher darabjával, ami egy igazi őszi-téli meleg illlat.

másodikkép IMG 8926

Az Yves Rocher So Elixir illatcsaládjának két meglévő darabja mellé érkezett nemrég a Bois Sensuel, ami egy orientális-virágos illat, és abszolút őszi-téli darab. A So Elixir illatcsaládot még nem próbáltam a márkától, így pont megfelelő apropó adódott, hogy megismerkedhessem a legújabb tagjával. :)

Ami elsőre meglepő volt, hogy a parfüm mindösszesen három illatjegyből áll: íriszből, vaníliából és pacsuliból.  Az első a virágos alapért felel, a második a melegségért, a harmadik pedig a fűszeres jellegért. Ilyenkor az ember lánya azt feltételezné, hogy három illatjegyből bizony nem lesz összetett illat, de meg fogjátok látni (nem csak ennél a parfümnél), hogy ez abszolút nem így van, és a szakavatott orrok bizony három jegyből is tudnak egészen komplex, sokrétű illatot összehozni.

harmadikkép

Legelső szimatolásra abszolút harsány illatnak tűnik a Bois Sensuel; a pacsuli nagyon kiemelkedően domborít a trió élén, a háttérben pedig szolidan meghúzódik az írisz, és nagyon-nagyon halványan a vanília is. Kis idő elteltével azért csitul a pacsuli harsánysága és lassanként engedi kibontakozni a testvérkéit is - előbújik a vanília is a maga teljességében, és az eddigi harsány illat kellemesen, melegen dorombol a bőrünkön egy kis virágos felhanggal. Kicsit olyan érzés beleszimatolni, mint amikor a benti kandalló melegénél nézzük a kint tomboló hóvihart és hideget, a vaníliás alap lágyan körbeölelve minket van jelen. (Mea-féle kategória: bújós illat. )

A parfüm hatósugara elég nagy, és maga az illat is egy kicsit nehéz, így érdemes könnyebb kézzel bánni vele; igazi orientális nagyvad, ami az őszt és a telet abszolút magáénak követeli. Zárt térben nagyon fog érződni, ha kicsit többet fújtunk a kelleténél, és a nehézsége miatt ez zavaró lehet. Nekem egy kicsit karácsonyi érzésem is van tőle, a csípős hidegben jó érzés egy kis melegséget adó illat. EDP (Eau de Parfum) kiszerelésben kapható, azaz sokkal tovább élvezhetjük az illatát, mint a sima Eau de Toilettnek. Az órák múlásával szépen halványul, csitul, de még nap végén is jelen van bőrközeli állapotban. Korosztályt illetően valószínűleg nem ez az illat lesz a tinik kedvence, a felnőtt nők viszont annál inkább szeretni fogják. :)

Beszerezhető online az Yves Rocher honlapján, vagy személyesen az üzletekben. A kisebb, 30 ml-es kiszerelés ára 8.000 Ft, most 30%-os akcióban 5.600 Ft-ért kapható.

(A terméket tesztelésre kaptam, azonban ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményem.)