Üzemeltető: Blogger.

#24 Illatgardrób | Avon Attraction

főkép
A legutóbbi parfümös bejegyzésemben említettem nektek, hogy nem az illatjegyek száma határozza meg egy parfüm milyenségét - nos ez az elmélet ismételten bebizonyosodott, mert a mai alanyunk is csupán három illatjeggyel rendelkezik. A porondot ma az Avon egyik friss illatkreációja, az Attraction veszi át. :)

másodikkép

Az Attraction  engem már a sajtóanyagban megfogott magának azzal, hogy mindössze három illatjegye van: szeder, pézsma, ámbra. A gyümölcsös illatjegyek szinte mindig felkeltik az érdeklődésemet, így nagyon kíváncsi voltam mit hozott ki az Avon parfümőre ebből a trióból: vajon a gyümölcs vagy a fűszeresebb, orientálisabb jegyek fognak dominálni? A végeredmény meglepő, mert ebből a három illatjegyből egy olyan harmonikus és kellemes elegyet sikerült alkotni, ami szinte öröm az orrnak.  

Az Attraction egy nőies és elegáns parfümkreáció, amiben végig érezhető a szeder gyümölcsössége, határozottsága. A pézsma és az ámbra a fűszeres felhang helyett pedig egy meleg, vaníliás alapot kölcsönöz az illatnak - ennek a kettőnek a keveredése egy finoman gyümölcsös, meleg, nőies és elegáns illatot eredményez, ami mindenféle fűszeres felhangot mellőz és inkább az édes kategóriát erősíti. Ha a saját kategóriámat kellene alkalmaznom, azt mondanám tipikus bújós illat, a legeslegkellemesebb fajtából: ha magadra öltöd, olyan mint a legfinomabb, legszebb színű elegáns pulóvered - lágyan körbeölel és szó szerint jó benne létezni. Magában hordozza az ősz utolsó napsugarainak melegségét, a falevelek változatos színeit és a csípős idő elűzésére felkapott puha kötött pulcsit.

harmadikkép

 Az én bőrömön a szeder halványan (de érezhetően) meghúzódik a háttérben, és leginkább a pézsma és ámbra vaníliás, meleg elegye dorombol kitartóan. Abszolút alkalmi illatnak érzem az Attractiont, ámbár ennek ellenére mégsem bírom ki, hogy ne kalandozzon a kezem a parfümös polcomon a szimpla hétköznapokon, és ne az Attraction után nyúljak úton-útfélen. EDP (Eau de Parfum), azaz a parfümös közül is a tartósabb fajta, az órák elteltével lágyan halványul, de nem tűnik el teljesen az illata.

A parfüm nem harsány, a hatósugara a kellemes kategóriába esik: ha sokat fújsz akkor sem veszi át a környezet felett az uralmat. Nem hivalkodik a bőrödön, nem mutogatja magát, csak lágyan körbeölel, finoman megmutatva a vaníliás aromáit. Korosztályban most nem nagyon szabnék határt, szerintem az Attraction legnagyobb előnye az, hogy az a fajta nőies illat ami nem igényli az érettebb eleganciát, bármelyik nő magáénak érezheti. Hihetetlenül jól eltalált illat lett ez a kreáció, őszintén szólva minden tiszteletem az alkotóké, hogy ebből a három illatjegyből egy ilyen ízig-vérig nőies és őszi kompozíciót alkottak - ha tehetitek, kérjetek belőle mintát vagy szagoljátok meg az újságban, ismerkedjetek vele.

Nemrég Arabella is írt egy tesztet az Attractionról, teljesen más megközelítésben - érdemes az ő változatát is elolvasni, mert hihetetlenül érzékletesen adja át a gondolatait az illatról! :)

A parfüm elérhető az Avon októberi katalógusában, (9 nap van még a kampányból) most akciósan 4.990 Ft-ért (100 ml) vagy 10 ml-es miniparfüm változatban 1.149 Ft-ért. Avon parfümöket az Iparfüméria kínálatában is találhattok pl.

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)