Üzemeltető: Blogger.

Alapozó teszt | L'oreal True Match, N1 Ivory (élesben)

CÍMLAP
Most már tényleg nyakunkon a Glamour napok, és ahogy egyre gyorsabban közeleg a shoppingünnep, mindig megpróbálom azokra a termékekre fektetni a hangsúlyt a tesztekben, ami épp a nemrég megjelent, friss kategória. Ezt a L'oreal alapozót még mindenképp előre szerettem volna venni, mert a megújulása miatt gondolom sokan kacérkodtok vele és szeretnék ebben egy kis segítséget nyújtani nektek.

második

A True Match termékcsaládja eddig is létezett és közkedvelt volt, azonban most színskála ügyileg megújultak. Három fő kategória van: semleges, hideg, meleg és azon belül vannak az árnyalatok. Nekem rózsaszínes bőrtónusom van nagyon világos bőrszínnel, azonban mégis a semleges (N jelzésű) 1-es árnyalat mellett tettem le a voksom, hogy kiderítsem a következőt: aki bizonytalan, annak működik-e a "vegyük a semlegest, menjünk biztosra" elv. Jelentem: működik.

IMG 9032

Az alapozó állaga könnyed, folyékony - ez számomra mindig pozitív, mert az eldolgozása is egyszerűbb, mint egy sűrűbb, nehezebb darabé. Kinyomva a bőrömön (látni fogjátok a kezes swatchon) számomra sárgásnak tűnik, azonban feltéve tökéletesen illeszkedik, se nem túl világos, se nem sötét. Mennyiségileg nálam egy fél-háromnegyed pumpányi már bőven elég, annál több csak pocsékba megy. A bőröm színe smink nélkül egyenetlen, az orrom körüli rész piros, a szemem alatti rész lilás, szóval bőven van itt mit javítani.

Pic Monkey Collage
Bal oldalon smink nélkül, a jobb oldalon pedig már alapozóval és minimál sminkkel. (Avagy power of makeup, tádáá)

A felvitel módja nálam a következő: egy fél pumpányit nyomok a kézfejemre, majd egy lapos alapozóecsettel öt csíkot húzok vele az arcomra (orr, orca két oldala, áll, homlok) és így kezdem el eldolgozni a Real Techniques Expert Face Brush ecsetével körkörös mozdulatokkal. Nagyon szépen belesimul a bőrbe, a színe is illeszkedik (és később sem oxidálódik). A felvitel után egy viszonylag matt finist kapunk.

IMG 9581
Közelebbi kép

A fedése: Az arc színegyenetlenségeit és a szeplőket szépen elfedi és egységesít, azonban a pattanások okozta ott maradt piros foltokkal már nem birkózik meg, oda bizony kelleni fog egy egy korrektor - fedés szintjén egy jobb fedésű BB / CC krémre hajaz inkább, mint egy erősebb alapozóra.

A bőröm a képek elkészültekor szárazabb volt egy picit, azonban nem vettem észre, hogy beleült volna a pórusokba vagy kihangsúlyozta volna a meglévő hibákat, a szárazabb területeket - igyekeztünk erről közelebbi képeket is készíteni, hogy erről ti is meg tudjatok győződni. A tartósságot illetően átlagban olyan 5-6 órát mondanék amíg nem fényesedik át, melegebb környezetben ez egy-egy órával csökkenhet.

A végítélet: amennyi fedésre nekem szükségem van, arra tökéletes a True Match (ilyen szempontból csak a jobb tartósságban különbözik egy jobb fedésű BB/CC krémtől), azonban akinek komolyabb bőrhibái vannak és szeretné őket elfedni, annak szüksége lesz mellé egy korrektorra is, vagy egy erősebb fedésű alapozóra. Ami mindenképp pozitív, hogy van elég világos árnyalat is a színek között, így a világosabb bőrű lányok is bátran válogathatnak.

Beszerzési hely, Glamour kupon: Drogériák, 50%-os L'oreal kuponnal féláron szerezhető be, de pl az Iparfüméria webshopjában is van (egyelőre még csak a régi változat), az eredeti drogériás ár: 4479 Ft.

(A terméket tesztelésre kaptam, azonban ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)