Üzemeltető: Blogger.

Dupe alert? Mac Mehr és Gosh Rose, avagy a piszkos rózsaszínek csatája

DSC03519
A Mehr-ről szóló bejegyzésemben (itt) említettem nektek, hogy a boltból kilépve egyből belefutottam egy hasonmásba, jóval kedvezőbb árkategóriában - ez pedig a Gosh Velvet Touch vonalának matt Rose árnyalata. A kíváncsi blogger énem felülkerekedett, és egy akció során (ajándék vízálló spirál járt a vásárlás mellé) lecsaptam rá azzal a reménnyel, hogy igazam lesz és tudok nektek rá egy pénztárcabarát alternatívát is mutatni.

Aki nem ismerné a Gosh márkát, annak gyorsan bemutatom pár mondatban: dán eredetű, 1979-ben alapították, és jelenleg több mint 75 országban értékesítik világszerte. Nemrég érkeztek meg hozzánk is: egyelőre csak Budapesten, a Westend földszintjén található egy sminkes pultjuk.  A kínálat hatalmas: a szem, arc és szájravalókon kívül vannak még arc és hajápolási termékek is.
DSC03517
A 02-es Rose árnyalat kinyitásakor ami először megcsapott, az a csokiillat volt (a Macnek vaníliaillata van, a sors iróniája). Az állaga krémes, jóval krémesebb mint a Mehr - kellemes érzés felkenni és viselni is, nem szárít és nem ül bele a ráncokba, valamint nem is csúszkál. A finise nem 100%-ig matt, egy icipici fénye azért van - ha a legfelső réteget leitatjuk finoman egy zsepivel, akkor ez a pici fény is eltűnik, és tényleg matt végeredményt kapunk.
goshélesben
A Gosh Rose darabja élesben

A tartóssága jobb mint egy átlagos drogériás rúzsé, pár ivást még bőszen kibír, viszont egyre jobban halványul a szín, és ott marad a poháron is - természetesen egy hasonló színű vagy színtelen kontúrceruzával ez a tulajdonsága javítható.
A kép nagyítható, úgy jobban fog látszani, csak egészben nem fért ki! | Bal oldal: MAC, jobb oldal: Gosh

És akkor jöjjön az igazi kérdés: mennyire hasonlít a Mac Mehr-re? Ha százalékban kellene kifejeznem, 90 és 95% között lenne. A színtónus abszolút ugyanaz, viszont a Mehr egy kicsit sötétebb, piszkosabb rózsaszín míg a Rose világosabb és mályvásabb - szóval a végítélet: DUPE! :)
DSC03526
Mindkét árnyalat jolly joker: viselhetőek bármilyen alkalomra, bármilyen sminkkel, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy ez a fajta mályvás-piszkos rózsaszín mindenféle bőrtónuson jól mutathat. A Gosh matt rúzsa nekem üdítő élmény volt a drogériák és a többi márka "matt" darabjai után - nem tökéletes, de tulajdonságaiban messze felülmúlja az eddig próbált drogériás darabokat finisben és tartósságban egyaránt.

Ha tetszett nektek a Mehr és szeretnétek kipróbálni egy nagyon hasonló, hétköznapokra tökéletes árnyalatot, én azt mondom abszolút megéri egy próbát tenni a Gosh darabjával! Ha választanom kéne a kettő közül, nem tudnék - a minimális színeltérés pont elég volt ahhoz, hogy beleszeressek a Rose árnyalatba is. 

A Mac Mehr a Mac szaküzletekben szerezhető be 6.100 Ft-ért (amikor én vettem még 5.900 volt, azóta történt egy áremelés) vagy ha nincs a közeletekben üzlet, akkor az Iparfümériáról), ezzel szemben a Gosh darabja drogériás árkategória, 2.200 Ft-ba kerül.

Ha van kedvetek, írjátok meg kommentben felkeltette-e a figyelmetek a Gosh darabja - próbáltatok már esetleg mást a márkától? :)