Üzemeltető: Blogger.

Avon Színmegújító rúzsok: Tender, Tempered swatchokkal és élesben

IMG 8488
Szeptemberben az Avon színmegújító ajakrúzs családjába került hat új nude árnyalat, ezek közül kettőt, a Tender és a Tempered tesztjét hoztam ma nektek.

IMG 8493
Nem is kell mondanom, hogy a nude rúzsok reneszánszukat élik, és legalább olyan nehéz belőlük megtalálni a tökéletes árnyalatot, mintha a tökéletes vörös rúzsra vadásznánk: megannyi árnyalat, tónus és finis közül választhatunk és ha nem vagyunk óvatosak, könnyen mellélőhetünk egy rossz színválasztással - lelövöm a poént előre, nekem is sikerült. :)
IMG 8485

(Megjegyzés: a képek elrendezése, mérete stb még csiszolás és kialakítás alatt van, ha valami zavaróan nagy / hosszú / kicsi, szóljatok.)

IMG 8494
Katalóguskép alapján választottam ki a Tender és Tempered árnyalatokat, mindkettő barackosnak tűnt - élőben valójában csak az egyik árnyalat az, a Tempered. A Tender egy világosbarna nude, míg a Tempered egy ízig-vérig tökéletes barack árnyalat. Mindkettő krémes, kellemes viselet az ajkakon, abszolút nem szárítanak. A pigmentáltságuk eltérő: a Tendert többször is át kell húzni, hogy igazán látszódjon, míg a barack Temperednél már egy húzással is szép színintenzitást kapunk.

A finisük fényes, a barackos Temperednek van egy kis csillogós szaténfénye is. A tartósságuk a krémes állagból fakadóan nem a legjobb, nagyon hamar eltűnnek az ajkakról, de sajnos ezt a kompromisszumot meg kell kötnünk a krémes rúzsoknál - ezen nincs mit ragozni, én személy szerint ezért kedvelem jobban a matt állagú ajakkencéket.
IMG 8509
Tender élesben
IMG 8527
Tempered élesben
A színeket illetően vegyesek az érzéseim: a barack árnyalat gyönyörű és hihetetlenül jól illik a fehér bőrhöz, abszolút jolly joker árnyalat; míg a világosbarna Tender már más kategória. Már-már bőrszínű, van egy kis sárgás beütése és szinte eltűnik alatta az ajkam. Úgy érzem hogy ez az árnyalat nekem borzasztóan áll, de ez a mellényúlás abszolút nem is baj, hiszen a blog a kísérletezések és tapasztalatok helye is egyaránt. :)
IMG 8512
Tender élesben
                                                           
IMG 8524
Tempered élesben

A végítélet: a barackos Tempered árnyalatot tudom ajánlani ha egy ízig-vérig tökéletes barackos árnyalatot kerestek és hajlandóak vagytok bevállalni, hogy a nap folyamán többször is újra kell kenni és megigazítani. A Tendert viszont nem ajánlom a fehér bőrű lányoknak, mert nagyon sápaszt. Tartósság tekintetében egy átlagos krémrúzs tartósságára kell számítani. Sajnos a katalógusból való színválasztás még mindig macerás, ha van lehetőségetek kérjetek kis mintát a tanácsadónőtöktől a kívánt rúzsból (kb 150 Ftba kerül a kis minta, és rengeteg ideig elég), így megelőzve egy-egy színnel való mellényúlást.

A színmegújító ajakrúzsok a szeptemberi kampány végéig még akciósan kaphatóak, 979 Ft-ért, a teljes áruk pedig 1690 Ft. A szeptemberi katalógust az Avon honlapján éritek el.

(A rúzsokat tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)