Üzemeltető: Blogger.

#21 Illatgardrób | Chloé See by Chloé Eau Fraiche

Chloé
Rég volt már parfümteszt, nem is szeretném elhanyagolni a blog ezen szekcióját - a sminkek mellett illatőrült is vagyok, így időről-időre biztosan számíthattok még egy kis illatozásra. :) A mai alanyunk a Chloé See by Chloé (Eau Fraiche) darabja, amelynek régóta barátkozom már az illatmintájával, így itt az ideje, hogy bemutassam nektek.
DSC03362
A csomagolás szerint: "friss virágos illat. Légies, természetes és szexi". A parfümben viszonylag kevés illatjegyet találunk: a fejillatot az almafa virága alkotja, a szívillatban jázmin és jácint található meg, az alapillatban pedig a vetiver.

Maga az illat egy ízig-vérig nőies kompozíció - az alma megadja az illat frissességét és légiességét, később pedig a jázmin és a jácint előhozza a virágosabb altónust, így mélyítve az illatot. A See by Chloé abszolút visszafogott, púderes és nőies - de mégis figyelemfelkeltő. A kevés illatjegy tökéletes harmóniát alkot: az illat maga hihetetlenül elegáns, ugyanakkor tényleg van benne valami könnyed. Ez egy nagybetűs NŐ illata, egy magabiztos, elegáns, szexi nőé - emiatt én  abszolút alkalminak érzem, hétköznapokra pl abszolút nem tudnám viselni. Úgy érzem, nem is passzolunk teljesen - fura lesz ezt így leírni, de úgy érzem egy kissé "kevés" is vagyok ehhez a parfümhöz, csak akkor tudom viselni ha teljesen 100%-osan magabiztosnak és tip-topnak érzem magam - ha nem így teszek, a hatása pont ellenkező lesz, mint amit várnék tőle.

A hatósugara hatalmas, emiatt elég csak egy keveset fújni belőle, különben harsánnyá és riasztóan púderessé fog válni, már-már a közönségesség határait súrolva. A tartóssága kiemelkedően jó, órákig kitart: délutántól estig finoman halványodik csak, de még akkor is bőven érezni.

Bármelyik évszakban megállja a helyét szerintem, alkalomként pedig mindenképpen valami elegánst tudnék elképzelni, különösen ajánlanám egy esti romantikus randira pl. Korosztályban inkább a felnőtt nőkön tudom elképzelni, ez abszolút nem tinilányos illat.

Beszerezhető a parfümériákban és az Iparfümérián, utóbbin a legkisebb, 30 ml-s kiszerelés ára 10.550 Ft.