Üzemeltető: Blogger.

Testápolás | Evelin szőrtelenítő krém érzékeny bőrre

DSC03088
Szőrtelenítésről még nem esett szó itt a blogon, de mivel ez is beauty kategória és a nyár miatt nagyon is aktuális, úgy gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat az Eveline szőrtelenítő krémjéről.

DSC03092
A szőrtelenítő krémekről manapság nem sok jót hallni, én sem igazán próbálkoztam velük - eddig. Amikor kiválasztottam ezt a krémet, leginkább az hajtott, hogy vajon lerövidíti-e a szőrtelenítés folyamatát, alaposabb-e és tovább kitart-e a szőrtelen állapot.

A krém egy dobozban érkezik, mellette egy spatulával. A csomagolás szerint gyengéd a bőrhöz, alapos, hidratál és késlelteti a szőr visszanövését is. Az instrukciók szerint a spatulával kell eloszlatni a krémet egyenletesen, majd várni öt percet és a szőr növekédésével ellentétes irányban "lekapirgálni" - ha nem jönne le, újra várni egy öt percet. Maximum 10 percen keresztül lehet a bőrön a krém egyébként, utána ha leszedtük, meleg vízzel mossuk le a krémet a bőrről. Az illata a szokásos kellemetlen és klasszikus szőrtelenítő krém illat, ezt jobban nem tudom körbeírni, de szerintem tudjátok mire gondolok.

Kézzel sokkal könnyebb eloszlatni mint magával a spatulával - érdemes vastagabb rétegben eloszlatni, valamint tíz percig fent hagyni és utána leszedni, mert öt perc alatt nem végez alapos munkát. A hónaljamon, a karomon és a lábaimon próbáltam ki, nézzük a termék pozitívumait és negatívumait:
DSC03093
POZITÍVUMOK:
- nem okoz sérülést
- alaposabban leszed mindent, mint egy borotva, puha bőrt hagyva maga után
- nem szárít
- nem irritál
- pénztárcabarát

NEGATÍVUMOK:
- időigényesebb mint a sima borotvával való macera (minden egyes testrész 10 percet vesz igénybe, ez borotvával gyorsabb)
- az illata nem túl kellemes és a lemosás után is érezni
-  maximum 1-2 nappal hosszabbítja csak meg a szőr visszanövését

Összességében: bőven vannak negatívumok és pozitívumok is, azonban nálam inkább a negatívba billen a mérleg: hiába alaposabban dolgozik, de mégis hosszabb idő a procedúra (megvárni a tíz percet, plusz utána a spatulával leszedni, ami még minimum egy öt perc ha nem több), és csak egy, nagyon maximum két nappal hosszabbította meg két szőrtelenítés között az időt. Az illata is viszonylag sokáig érződik még, és elég kellemetlen. Ha sikerült volna 3-4 nappal kitolnia az időt, boldog lennék, de így sajnos nem sok hasznát látom - pedig nagyon reménykedtem, hogy tartósabb hatást érhetek el vele, de sajnos ez nem következett be.

A termék elérhető az Iparfüméria webáruházában, 1.490 Ft-ért, van még egy változata, ami száraz és érzékeny bőrre való.

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)