Üzemeltető: Blogger.

#18 Illatgardrób | A kedvenc parfümöm nyárra - Escada Taj Sunset

DSC02671
A nyárral együtt számomra eljön az édes, gyümölcsös parfümök időszaka is - az az időszak, amikor büntetlenül és fanyalgó arcok nélkül illatozhatok a kókusztól, papayától, mangótól, vagy egyéb más egzotikus gyümölcsök illatától a parfümömben. Ehhez pedig az Escada Taj Sunset darabja több, mint tökéletes.
DSC02673
Emlékeztek, amikor a Born in Paradise-ról azt írtam, hogy egy kis darabka üvegbe zárt nyár és napsütés? A Taj Sunset tulajdonképpen ugyanez, csak egy picit más az illat jellege. Itt leginkább erőteljesen a mangó és a nektarin dominál, és csak ritkán érezni ki más-más gyümölcsöt is az összetevők közül (a szantálon kívül, ami minden Escada parfümben kötelező elem, és hozzá is tesz az illathoz, mert ad egy kis mélységet a gyümölcsöknek), annyira domináns ez a két jegy. Ha jellemeznem kellene az illatot, kapásból az a szó ugrana be, hogy meleg és napsütés - valahogyan sikerült belecsempészni a mangó mellé egy kis darabka nyár-érzést is, azt az érzést, amikor a lemenő napod nézed egy stégen ülve egy balzsamos nyári éjszakán - minden kellemesen nyugodt, boldog vagy és felhőtlen. Amikor ezeket kapom egy parfümtől, akkor érzem igazán, hogy mi is az illatok lényege, és miért viseljük őket: emlékeket idéznek fel, hangulatba hoznak, vagy éppen megadják azt a pluszt a lelkednek vagy az önbizalmadnak, amire éppen szükséged van. Ha a Taj Sunsetet viseled a nyár egy olyan pillanatában, amikor valami fontos történik az életedben, garantáltan az az emlék fog eszedbe jutni, akárhányszor magadra fújod.

Illatjegyek: mangó, vérnarancs, vizililiom, málna, pomerose, kókusz, pézsma, szantálfa

Nagy örömömre az illat hatósugara elég tág, illetve a tartósságban is jobban teljesít, mint pl a Born in Paradise, még a nap végére is érzem a bőrömön, valamint ugyanúgy megmarad a textílákban és a hajban az illata.
DSC02675
Ezt a parfümöt leginkább az igazi tomboló nyárra ajánlanám, ami tele van pezsgésssel és élettel - legyen szó akár egy fesztiválról (gondolkodnom se kell, mit fogok viselni a Szigeten augusztusban!), egy kerti grillpartiról, vagy egy esti koktélozásról - de akár a nyári hétköznapok tökéletes kellékévé is válhat. Ősszel pedig ismét elő lehet venni, felidézni ezeket az emlékeket ;)

Korosztályban szerintem elég széles a skála: akár egy fiatalabb, de akár egy középkategóriás korosztály is megtalálhatja benne a maga illatát. Mindenképpen egy olyan nőnek ajánlanám ezt a parfümöt, aki nem riad vissza a tömény, gyümölcsös, édes illatoktól, mert csakis ő fogja tökéletes érezni magát benne.

Összességében én nagyon szeretem a Taj Sunsetet is, rengeteget nyúztam tavaly nyáron, és idén is előkerült már így májusban - az Escada illataiban valahogy annyira megtaláltam magam és a saját ízlésemet, hogy legszívesebben egy petíciót írnék a gyártóknak / forgalmazónak, hogy hozzák vissza a régi limitált és színes üveges illatokat. :(

A Taj Sunsetet lehet kapni a Müllerben teljes nagyságban, ezt a kisebb 7,4 ml-es kiszerelést azonban csak az Iparfümérián találhatjátok meg 3.140 Ft-ért.

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)