Üzemeltető: Blogger.

#17 Illatgardrób | Guerlain La Petite Robe Noire tündérruhában

főképnekkk
Ritkán van a blogon high-end parfümteszt (az egyetlen ilyen eddig az Escada Born in Paradise illata volt itt) azonban a kb. egy hónapja megrendezett Guerlain bloggerregelin (beszámoló itt) kaptuk ezt a parfümöt, és úgy gondoltam, hogy miért ne kaphatna helyet a blogon egy ilyen parfüm tesztje is? Én mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy adott illat milyen típusú lesz, és melyik az a korosztály, vagy hangulat, amihez viselni lehet - ezzel tippet adva esetleg nektek is ajándékvásárláshoz, vagy egy kis szaglászáshoz. Nem mellesleg bolondulok az illatokért, így nekem is egyfajta naplóként szolgálnak ezek a bejegyzések a saját ízlésem feltérképezésére, és a kedvenceim nyilvántartására.

A Fragrantica szerint a parfüm illatjegyei: bergamott, narancs, citrom, narancsvirág, frézia, mandula, rózsa, jázmin, pisztácia, pacsuli, pézsma

másodikkép

Ha a csomagolása alapján ránézünk egy parfümre, többé-kevésbé sejthető is, hogy milyen típusú illattal fogunk összetalálkozni. A La Petite Robe Noire legújabb kiadása zöld üveget kapott, rajta egy tündérruhával - a tündérekről és a zöld színről nekem egyből a tavasz, a virágok és a frissesség jut eszembe, így én automatikusan ezt társítottam a parfümhöz, mielőtt lekattintottam a kupakját. A legelső élményem még a reggelin ért, akkor fújtam nagyon kíváncsian a csuklómra az illatot, és ott nagyon erőteljesen éreztem a pisztácia-narancs kettősét, ami első szippantásra nagyon szimpatikus volt.

A parfüm illata eleganciát sugall számomra - azt a bájos, nőies és finom eleganciát, amelyet tudni kell viselni. Lehet, hogy elcsépeltnek fog hangzani, de ez a parfüm tényleg nem való bárkinek - és a bárkinek alatt a korosztályt értem természetesen, nem az anyagi helyzetet. Kiérezni belőle a fréziát és a jázmint, valamint a narancsot és a pisztácia-mandula kettősét is - az összkép egy hihetetlenül friss, ropogós, tavaszi és elegáns illat - egy olyan illat, amihez minimum egy csinos ing illik, ez a kompozíció abszolút nem viselhető egy farmer-póló kombinációval a hétköznapokra. Ha a megfelelő hangulattal és ruhával párosítva viseled, magabiztosságot és frissességet fog kölcsönözni számodra, és biztos, hogy senki nem fog elmenni melletted anélkül, hogy bármiféle véleményt ne alkosson magában az illatodról - apropó, érdemes visszafogottan fújni, ugyanis a parfüm hatósugara nagyon erős, már pár fújással is méterekről érezhetó. Ha túlzásba visszük, nagyon zölddé és zavaróvá válik, elrontva ezzel az egész összképet.

harmadikkép

A virágos és a gyümölcsös jegyek tökéletes harmóniát és eleganciát alkotnak anélkül, hogy a narancs vagy a citrom dominálna, egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni az illatot, minthogy "harapnivaló" - kirobbanóan tavaszi, gyümölcsös, energikus, valamint üde és elegáns egyszerre.  A tartósságát tekintve 6-7 órán keresztül érezni - eleinte intenzívebb, majd az órák múlásával finoman csitul és szelídül. Én is csak olyan alkalmakkor nyúlok érte a parfümös polcomról, amikor kicsit csinosabb összeállításban vagyok - igyekszem megtalálni azokat az alkalmakat, amikor pont erre a plusz hatásra van szükségem egy illattól.

A parfüm típusa számomra egyértelműen alkalmi - elegáns és kifinomult szettekhez tudnám elképzelni. Korosztályban olyan  20-25 évestől fölfelé. A hatósugara miatt pár fújást ajánlok, és egy hozzá illő hangulatot és szettet - ha ez megvan, az I-re a pontot a La Petite Robe Noir tündérruhája fogja feltenni, abban biztos vagyok. 

A lelőhelyei a parfümériák, (az Iparfüméria is forgalmazza a Guerlain illatokat többek között), az 50 ml-es kiszerelés ára a parfümériákban 24.600 Ft.

(Az illatot tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet a bejegyzés megírása során.)