Üzemeltető: Blogger.

A nagy szemöldökformázó-körkép - ceruzák, gélek, filc, fixálók


13067202585606000064792
Végre egy picit jobban érzem magam (sajnos a betegségből még mindig nem lábaltam ki), de hoztam nektek egy régóta talonban várakozó bejegyzést a szemöldökformázó termékeimről. Gigahosszú lesz, rengeteg termékkel, de nagyon remélem, hogy tetszeni fog nektek - ha kíváncsiak vagytok, tartsatok velem! :)

13067208113849000062511
A termékeket csoportokba osztottam, amik a következők lettek: ceruzák, gélek, filc és fixáló termékek. Ha a hiányzó szálakat szeretnétek pótolni akkor a ceruzákat és a filcet javaslom, ha csak kicsit ki szeretnétek emelni a szemöldököt, akkor a géleket javaslom, a fixáló termékek feladata pedig egyértelmű. A felsorolásból és tesztből ugyan kimaradtak a szemöldökporok (én ilyet nem használok), de ez is szintén segít a forma kialakításában és a szemöldök kitöltésében, erre egy színben megfelelő matt szemhéjpúder is megteszi.

Ceruzák közül nekem kettő van, és mindkettő drogériás darab - szerencsére a drogériák polcain is találunk bőven olyan termékeket, amik jó minőségűek, és színben is megfelelőek lehetnek.
                   13067205611147000034317
Az adott szemöldökömön a kezemben tartott terméket láthatjátok élesben. :)

A Maybelline Master Shape ceruzájáról már volt szó a blogon külön tesztben (itt), ez volt életem legelső szemöldökceruzája. Pozitívum, hogy waxos az állaga, szuperül kitölti a szálakat, és nagyon tartós, valamint a színe sem hajlik vörösesbe. Negatívum, hogy iszonyatosan gyorsan fogy az állagának köszönhetően - viszont nem igényel semmiféle utólagos fixálást, hogy ott maradjon egész nap. Az árnyalat amit használok: Soft Brown. Drogériás ár: kb 2.500 Ft körül, de el lehet csípni 25% kedvezményt, plusz Glamour napokon szokott lenni 50% Maybelline kupon, így olcsóbban be lehet szerezni. (btw, nemsokára Glamour-napok!)

A Catrice Eye Brow Stylist  ceruzájának ára a Maybelline töredéke, mégis sokkal nagyobb mennyiséget kapunk - az állaga ugyan nem waxos, de kitűnően pigmentált és ugyanolyan jól szuperál a formázásban, illetve a színe sem hajlik vörösesbe. A tartóssága azonban nem olyan jó, 4-5 óra múlva fokozatosan kopik, majd eltűnik - azonban van rá megoldás, bővebben a fixálóknál írok majd róla. Az árnyalat amit használok:  030 Brow'n Eyed Peas. Drogériás ár: 799 Ft

Elérkeztünk a szemöldökzselékhez - itt szintén két drogériás termékről lesz szó.
13067205628157000067948
Jobb szemöldök: Catrice, bal: L'oreal

Szemöldökfronton a Catrice szinte hasít, rengeteg fajta terméket kínál, a ceruzák után az egyik ilyen az Eyebrow Filler szemöldökgél. Ezzel nem lehet szálacskákat kitölteni, viszont nagyon szépen kiemeli a szemöldökünket - a hatás abszolút észrevehető, rengeteget dob a sminken - ha nincs időnk a ceruzával pepecselni, szuper megoldás. A színe tökéletesen alkalmazkodik, ez sem vöröses, a tartóssága szintén ilyen 4-5 óra körülre tehető. Könnyű bánni vele, kicsit olyan a keféje, mint egy spirálnak, abszolút praktikus termék. Az árnyalat amit használok: sajnos a felirat lekopott. Drogériás ár: 1.099 Ft

A másik színezett gél a L'oreal terméke, amelyet még az egyik Blogger Dayen kaptunk és a Brow Artist Plumper névre hallgat - tudásában és felépítésében hasonló a Catrice darabjához, a pigmentáltságot viszont jobbnak érzem, sokkal jobban ki tudja emelni a szemöldököt. A tartóssága ennek a terméknek sem egész napos, a színe viszont szintén tökéletesen illeszkedik. Az egyedüli nagy negatívum ennél a terméknél a lemosásnál ért, ugyanis darabokban sikerült leszednem a szemöldökömről, amik rátapadtak az arcomra, és csak még jobban elmaszatoltam őket a vattával. Érdekesen állok a jelenség előtt mindenesetre... Az árnyalat amit használok: medium / dark. Drogériás ár: nincs róla információm sajnos, de ha jól emlékszem 2-3 ezer Ft körül mozog.

13067205667486000053778
Mielőtt rátérnénk a fixálókra, nézzük az egy szem árválkodó szemöldökfilcet, ami szintén a Catrice darabja (nem is tudom őszintén, hogy drogériás szinten van-e még márka, amelyik ennyi alternatívát kínál a szemöldökformázásra, mint a Catrice). A szemöldökfilc a Longlasting Brow Definer névre hallgat, és tényleg olyan mint egy filctoll - a vége tűhegyes, így könnyebben lehet vele apró szálacskákat rajzolni. Sajnos nekem ez a fajta megoldás abszolút nem jött be, nem tudok elvonatkoztatni a ténytől, hogy egy "filctoll" van a kezemben. A hatás nálam nagyon sok, nagyon mű, abszolút nem természetes, nem tudtam vele megbarátkozni - a tartósságára viszont nem lehet panasz, tényleg longlasting, egész nap ott marad. A színe is rendben van. Az árnyalat amit használok: 030 Chocolate Brownie. Drogériás ár: 1039 Ft

És most jönnek a személyes kedvenceim, a fixálók - amiből szintén két darabot birtoklok, egy drogériás és egy high-end darabot, és mindkettő brutálisan jól teljesít.

Az egyik ilyen darab a Catrice fixáló wax (Catrice Fixing Brow Wax), aminél úgy vettem észre, hogy megosztó termék - van aki utálja, van aki imádja, én az utóbbi csoportot erősítem. Úgy szoktam használni, hogy miután kész vagyok a szemöldökömmel, várok picit (addig a sminkem többi részével pepecselek), majd kitekerem (automata tekerős tégelyben van) és áthúzom a waxot a szemöldökömön, ami így estig úgy marad, olyan erős fixáló hatással bír. Negatívum, hogy hajlamos lelapítani a szemöldök szálacskáit, de ha óvatosan átfésülitek, nem lesz gond.  Másik negatívum, hogy huzamosabb használat után hajlamos kiszedni a pici szemöldökszálakat. Drogériás ár: 949 Ft

DSC02211
A másik termék egy high-end termék, mégpedig a Mac Brow Set névre hallgató átlátszó szemöldökfixáló zseléje - a keféje szintén olyan, mint egy spirálé, azonban a gél itt átlátszó, és kifejezetten a fixálás a feladata. Ez a termék nagyon rövid idő alatt lett a kedvencem, ugyanis a waxszal ellentétben, nem tapasztja össze a szálakat, nem hagy semmiféle nyomot, de egész nap olyan brutálisan tartós lesz vele a szemöldököm, hogy egyetlenegy szálacska sem mozdul el a helyéről. Nem tudom, hogy egy mezei drogériás átlátszó géllel szemben mennyire állja meg a helyét, van-e annak is ilyen brutál tartóssága, de ez a termék valami fantasztikus - amit nagyon-nagyon nem bírok benne, hogy a keféjét folyton törölgetni kell, ha nem akarjuk, hogy az átlátszó gélből egy barna zavaros massza legyen. Ár: a MAC hivatalos honlapja szerint 17 dollár, ami kb 4600 Forintnak felel meg a valutaváltó szerint - nyiván itthon az ár eltérhet ettől. Ami jó, hogy Back to Mac termék, azaz ha kiürült, öt másik termékkel együtt beszámítható egy rúzsért.

Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés, ha bármi kérdés / kérés van, írjatok nyugodtan - és írjátok meg azt is, használtok-e a felsorolt termékekből valamit, vagy találtatok-e kiszemeltet, esetleg van-e olyan termék, amit ajánlanátok nekem - vevő vagyok bármire! :)